Kaasujalat kuriin! – Poliisi valvoo ylinopeuksia koko kalustollaan 24 tuntia

Suomen poliisi toteuttaa 24 tunnin mittaisen nopeusvalvontamaratonin alkaneella viikolla 23. – 24.8. klo 06.00 – 06.00 erityisesti siirrettäviä automaattivalvontayksiköitä käyttäen. Samanaikaisesti poliisipartiot suorittavat myös tavanomaista nopeusvalvontaa ja tarkkailevat autoilijoiden ajotapaa.

– Valvontaa kohdennetaan alueille, missä on sattunut onnettomuuksia ja käytetään runsaasti ylinopeuksia. Valvontaa pyritään suuntaamaan myös kanaslaisten poliisille antaman palautteen perusteella. Valvontapaikkoja ovat esimerkiksi koulujen alkamisen aikaan oppilaitosten ja päiväkotien lähistöt, poliisitarkastaja Jouni Takala Poliisihallituksesta kertoo.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskus asettaa päälle kaikki käytössä olevat automaattivalvontakamerat ja kaikki 24 liikuteltavaa valvonta-autoa ovat liikkeellä.

– Valvomme samanaikaisesti noin 120 kameralla. Tämä on teknisen kaluston osalta suurin määrä mitä koskaan on ollut yhtä aikaa käytössä nopeusvalvonnassa Suomessa, Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo.

Poliisi julkistaa 40 kameran paikan ja asiasta tiedotetaan lisää teeman kuluessa.

Aiempien valvontamaratonien aikana on syntynyt noin 5 000 kameranvälähdystä vuorokauden aikana. Poliisi toivoo, ettei tuota rajaa rikottaisi tänä vuonna, vaan nopeudet pysyisivät maltillisina.

Poliisihallitus julkaisee tulostiedotteen automaattisen nopeusvalvonnan tuloksista 24.8.2017. Poliisilaitokset vastaavat oman alueensa paikallisesta tiedottamisesta.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Kaasujalat kuriin! – Poliisi valvoo ylinopeuksia koko kalustollaan 24 tuntia

 • 22.8.2017 at 14:39
  Permalink

  Toivottavasti tulee kunnolla saalista. Nopeudet ja röyhkeys ajoväylillä on sitä luokkaa että jatkuvaa nopausvalvontaa tarvittaisiin. Ja PALJON !!

  Kiitos poliisille tästäkin tempauksesta. Mutta ensi kerralla ei kannata ilmoittaa etukäteen.

  Reply
 • 22.8.2017 at 14:41
  Permalink

  Poliisi voisi valvia laittomia maahantunkeutujia koko kalustollaan edes yhden päivän sen sijaan että kohdistaa kaikki voimavaransa veronmaksajiin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.