Poliisipäällikkö Aapio kiistää syyllistyneensä rikokseen

3

Helsingin poliisin poliisipäällikkö Lasse Aapio kiistää syyllistyneensä virkarikokseen poliisin tietolähteiden valvonnassa, kertoo Yle.

– Kiistän syyllistyneeni rikokseen. Tässä vaiheessa aineisto on vasta tulossa minun käyttööni, ja sen jälkeen voidaan tietenkin tarkemmin ottaa kantaa asiaan, Aapio kommentoi.

Syyttäjän mukaan esimehet ovat virkavelvollisuuksiensa vastaisesti laiminlyöneet tietolähdetoiminnan valvonnan.

– Kyse on varmaan siitä, mitä minun olisi, siinä asemassa kuin silloin olin, pitänyt tehdä. Sitä asiaa varmaan juridisesti käydään läpi, Aapio jatkaa.

Kysyttäessä Aapiolta, voiko hän jatkaa tehtävässään normaalisti, hän vastaa:

– Se on muiden tahojen päätettävissä, ja kyse on tosiaan aikaisempaan tehtävään liittyvästä epäilystä.

Kun Aapiolta kysyy, miltä hänestä tuntuu, että niin monta korkeassa asemassa olevaa entistä tai nykyistä poliisijohtajaa on tällä hetkellä virkarikosepäilyn kohteena, hän toteaa lyhyesti:

– Ei se tietenkään ole hyvää poliisin maineelle.

Lopuksi Aapiolta kysytään, uskooko hän, että luottamus kansalaisten silmissä heikkenee.

– Sitä työtä, että luottamus säilyy, tehdään henkilökunnan kanssa joka päivä, Aapio päättää.

Lähde: Yle

 

 

 

 

3 KOMMENTIT

  1. Aapio valehtelee taas. Nämä vain jäävuorenhuippu, koko Helsingin poliittinen poliisi on ollut jo vuosikausia korruptoitunut. Ainoa tapa päästä siitä eroon on antaa kekää kaikille ylikonstaapelistä ylemmille.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.