Uusi rikoslaji: Home Invasion (Video)

USA:ssa ja runsaasti maahanmuuttoa vastaanottaneissa maissa rikolliskulttuuri saattaa olla toisenlaista kuin Suomessa. Väkivallan käyttö päivittyi meillä jo 1991 jälkeen, pitkään suljettuina olleiden Neuvostoliiton rajojen avauduttua ja itärikollisten levittäytyessä Eurooppaan, -Suomi mukaan lukien. Silloin alkoivat kadota tapakulttuuriset pidäkkeet jotka olivat rajoittaneet rikollisten käyttämää väkivaltaa, ja tehneet säännönrikkojasta hylkiön. Tuontirikollisuuden uuden aallon myötä koventunut väkivaltaisuus kohdistuu nyt myös alamaailman ulkopuolelle. Kerroimme jo Ruotsin autokaappauksista, nyt käsittelemme tuoreen esimerkin valossa Home Invasion -ilmiötä.


Home Invasion ei ole yksinomaan kodin tai asunnon ryöstö, vaan sellaisen toteuttaminen asukkaiden ollessa paikalla, ja väkivaltaa heihin kohdistaen. Kun perinteinen rikollinen näki paljon vaivaa selvittääkseen, milloin kohteeksi valittu rakennus tai huoneisto on tyhjä ihmisistä, uusrikollinen ei tuhlaa aikaansa moiseen. Rikollisten toimintatapojen muutos merkitsee oleellista huononnusta yleiseen turvallisuustilanteeseen, varsinkin maissa joissa oman kodin puolustaminen mahdollisesti väkivaltaa käyttäviä rikollisia vastaan on ankarammin kriminalisoitu, kuin omaisuusrikokset.

Aseistautunutkin rikollinen on juridisesti syyllistynyt vain murtoon tai varkauteen tunkeutuessaan asuttuun huoneistoon, ellei hän ole ehtinyt käyttämään aseitaan. Mikäli hän on ehtinyt, ei rikosuhreilla ole ehkä kykyä vastatoimiin. Eräiden kriitikkojen mielestä Suomen nykyinen lainsäädäntö takaa itsepuolustuksen oikeuden vain vainajille.

Kalifornian Riversiden poliisi raportoi lauantaina 26.08. Syracusastreetillä keskellä päivää, klo. 14 aikoihin, tapahtuneesta kotihyökkäyksestä. Valvontakameran videolta (otsikkokuvassa) näkyy, kuinka afroamerikkalaisen näköinen mies sieppaa perheen teini-ikäisen tyttären otteeseensa, ja syöksyy sisään rakennukseen. Uusrikollisille läsnäolevat asukkaat eivät ole este taloon tunkeutumiselle, vaan keino päästä sisään.

Kotihyökkäykset saatetaan ajoittaa iltapäiväänkin: Silloin aikuiset ovat töissä, mutta lasten koulupäivä jo päättynyt. Rikolliset saavat ehkä tietoja uhreistaan kouluissa olevilta kavereiltaan, ja valitsevät uhrit jo ennenkuin tietävät missä nämä asuvat. Epämääräisiin norkoilijoihin ja kyselijöihin kannattaa siis kiinnittää huomiota.

Syracusa Streetin tapauksessa ryöstäjät saivat asunnosta rahaa ja koruja, ja anastivat perheen autot. Fyysisiltä henkilövahingoilta vältyttiin, mutta ryöstäjien käsittelyyn joutunut perheen tytär kärsii yhä pelkotiloista. Kaikki tapaukset eivät ole päättyneet yhtä lievästi.

Järvenpään tapauksessa rikolliset ottivat kontrolliinsa nuorenparin, ja pakottivat nämä päästämään rikolliset asuntoonsa, josta anastettiin arvoesineitä. Rikosuhreja yritettiin pakottaa myös nostamaan rahaa tililtään, ja ottamaan pikavippejä.  Home Invasion -tapauksissa saattaa esiintyä siis useita rikostyyppejä:

  • Väkivaltainen ryöstö,
  • vapaudenriisto,
  • kotirauhan rikkominen,
  • maksuvälinepetos,
  • seksuaalirikos,
  • henkirikos.

Järvenpään kolmesta rikollisesta kaksi oli taustoiltaan Lähi-Idästä.

Daily Mail tänään aiheesta.

Riverside Policen video:


3 thoughts on “Uusi rikoslaji: Home Invasion (Video)

  • 31.8.2017 at 16:25
    Permalink

    Tuokin on monikulttuurisuutta. Vihervasemmistosta varmaan jännää uutta vibaa.

    Reply
  • 31.8.2017 at 18:20
    Permalink

    Käräjillä tilanne on sana sanaa vastaan. Suosittelen puolustamaan lähimmäisiä, kotia ja omaisuutta äärimmäisin keinoin. Jos tunkeilija vahingoittuu vakavasti, niin koko perhe todistaa kuinka hyökkääjä yritti tappaa….

    Reply
  • 1.9.2017 at 05:34
    Permalink

    Mutiaiset kaipaavat kunnon sotaa. Minulle koti on se pyhä paikka ja siinä menee raja jos joku esim. tunkeutuu pahat mielessä, torjuntakeinot ovat kamalat tunkeutujalle. Tuskin lähtee omin jaloin. Kehoitan vanhuksia hankkimaan jos mahdollista vaikka laumanvartija koiran tai pari. Puolustavat reviiriään oman henkensä uhalla vaikka kuolemaan asti. Itsellä on sakemanni rotuinen iso koira ja kun ikää alkaa tulla seuraava hankinta on juurikin joku laumanvartija rotu koska tämä maailma alkaa mennä aika ikäväksi koskemattomuuden osalta. Vanhuksi ryöstetään surutta ja itä-rikollisuus rehoittaa. Ryöstöt ovat raaistunee ja hallituksen taholta tähän ei puututa. Ainut keino on kova omankäden oikeus koska eism. poliisn tulo kestää syrjemmillä seuduilla todella kauan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.