ISIS yritti rekrytoida BBC-toimittajan terroristiksi

Ennen London bridgen terrori-iskuja, ISIS-agentti yritti värvätä ”undercover”-reportterin suorittamaan samankaltaisen iskun, kertoo BBC. Reportteria rohkaistiin toteamalla että tämä voisi tehdä iskun joko yksin tai yhdessä ryhmän kanssa. Hänelle esiteltiin koulutusmateriaalia joka sisällöltään muistutti lopulta toteutunutta iskua jossa poliisin luoteihin kuoli kolme terroristia. Iskussa kuoli myös neljä aseistamatonta poliisia ja yksi sivullinen. Loukkaantuneita oli 48.

Sosiaalisen median kautta reportteri tutustui Birminghamissa syntyneeseen jihadistiin Junaid Husseiniin, joka kertoi voivansa kouluttaa reportteria esimerkiksi pommin rakentamisessa. Kun Yhdysvaltojen miehittämätön lennokki tappoi Husseinin Syyriassa 2015, toinen ISIS-rekrytoija otti yhteyttä reportteriin. Tällä oli omat suunnitelmansa joita esitteli kertoen että hän voi hankkia aseita ja luoteja iskujen toteuttamiseksi. ”2016 kesäkuussa saimme tietää että terroristiryhmä yllyttää paikallisia muslimeja tekemään iskuja eri puolella lontoota. Otimme yhteyttä yhteen aktiiveista ja saimme kutsun yksityiseen chattiin. Viranomaiset olivat täysin tietoisia yhteydenpidostamme.”.

Lähde: The Guardian, BBC

 

2 thoughts on “ISIS yritti rekrytoida BBC-toimittajan terroristiksi

  • 4.9.2017 at 07:58
    Permalink

    Uutisoinnista päätellen CNN toimittajat on saatu jo rekrytoitu järjestöön -ylelläkin on luultavasti piipahdettu saman asian tiimoilla…

    Reply
  • 4.9.2017 at 10:24
    Permalink

    Suurin osa läntisen n.s. suvako eli valta eli propanganda eli aivopesu eli aitovalhemedian toimittajista on rekrytoitu kannattajajäseniksi jo aikaa sitten. Nyt oli kyse vain yrityksestä saada toimittelija horjahtamaan mielipidevaikuttamisen alueelta rikastustoimien sektorille.

    Punavihreät eli ruskeat poliittiset toimijathan jo luultavasti ovatkin pääsääntöisesti päässet epäsuoran rikastuksen toimiin. Käytännössä on heidän tehtävänsä ja vastuulla näyttäisi olevan hoitaa kohdemaissa asiat sitten että tuoreita iskun suorittajia riittää ja että heidän on mahdollisimman helppoa suorittaa iskut. Ruskeiden voidaankin tästä johtuen epäillä toimivan ISIS -tukitoiminnoissa. Ainakin ilman heitä toiminta olisi vaikeaa ellei mahdotonta. Viime aikoina tukitoimintoihin on nähtävästi värvätty myös keskustaoikeistolaisia ”sori siitä mä hyppään kattoon kun flirttaillaan naassiissmilla” tyyppisiä hahmoja.

    Monikulttuuri on ihana ideologia, niinku Itäkeskus. Melkein ku Somalia. Ja kohta se on just ku Somalia. Sitten Somaliaa pakenevan on kiva paeta Somaliasta uuteen Somaliaan… ööö siis eihän tossa oo mitään järkee… paitsi taikaseinä nii.. joo.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.