Juha Sipilä: Paperittomien auttamista ei kriminalisoida

Pääministeri Juha Sipilä on kiirehtinyt oikaisemaan kansan käsityksiä budjettiriihen yhteydessä esiin tulleesta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden auttamisen estävästä linjauksesta. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden piilottelu halutaan kriminalisoida samoin kuin viranomaisen toimeenpanovallan estäminen kyseisessä asiassa. Sipilä toteaa mm. seuraavaa:

-On itsestään selvää, että jatkossakin lähimmäistä pitää voida auttaa.

-Mielestäni myöskään kirkko ei saa estää viranomaisia panemasta toimeen lainvoimaisia päätöksiä. Tässä kulkee se lain raja. Meidän pitää luottaa siihen, että suomalaiset viranomaiset tekevät oikeita päätöksiä.

– Heistä valtaosa on oikealla asialla, mutta joukossa on niitäkin, joilla ei ole puhtaat jauhot pussissa.

Sisäministeri Paula Risikon mukaan Suomen poliisilta on tullut useaan otteeseen palautetta siitä että sen toimintaa on yritetty vaihtelevin menestyksin estää esimerkiksi palautuksien yhteydessä. Sisäministeri puolustaa viranomaisten oikeutta ja velvollisuutta tehdä työnsä lain edellyttämällä tavalla.

-Ihmistä saa auttaa, se on normaalia eikä ole luupin alla. Nyt on kyse henkilöistä, jotka ovat laittomasti maassa ja joilla on lainvoimainen päätös siitä, ettei heillä ole lupa olla Suomessa. Heidän palauttamistaan suorittavia poliiseja ei saa estää.

Kokoomuslaisen Ben Zyskoviczin mielipide jätti avoimeksi samat porsaanreiät joiden tukkimista hallitus aikoo ruveta selvittämään.

-Jos jokin taho, kirkko, kansalaisjärjestö, henkilöryhmä tai henkilö tarjoaa asumista, ravintoa tai tarpeellista apua, se on lähimmäisen apua, jonka kriminalisoimista ei pidä selvittää.

Lähde: IS, HS

 

3 thoughts on “Juha Sipilä: Paperittomien auttamista ei kriminalisoida

  • 4.9.2017 at 15:56
    Permalink

    ”Hallitus: Laittoman maassaolijan piilottelu kriminalisoidaan:::” 31.08 oli tämmönen uutinen. Nyt viisi päivää myöhemmin: Ei kriminalisoida! Vatulointia kaiken aikaa, tämä hallitus ei saa mitään aikuiseksi!

    Reply
  • 4.9.2017 at 18:30
    Permalink

    Mitähän tämä lestadiolainen taas horisee. Vielä puuttuu että lupaa kotinsa piilopaikaksi paperittomilla ja luvattomasti maassa oleskeleville.

    Reply
  • 11.9.2017 at 06:21
    Permalink

    Ei tarvi olla iso vika ku se on korvien välissä. !!! No viimestää muuttuu ääni kellossa kun osuu omaan nilkkaan tuo hyysäys.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.