Mathilda 7v löysi miekan järvestä: Onko se kuuluisa Excalibur?

Jossain päin Walesia tai Cornwallia keskiajalla hallinnut kuningas Arthur heitti tarinan mukaan miekkansa järveen, vannoen että se joka miekan löytää, tulee olemaan Englannin kuningas.  Metro-lehdessä uskotaan, että 7-vuotiaan Mathilda Jonesin cornwallilaisesta järvestä löytämä miekka on juuri tämä ihme-Excalibur.

Kuningas Arthurista kertovat legendat syntyivät kertomarunoutena Britanniassa keskiajalla, ja niitä luetaan historiallisena viihteena meidänkin aikanamme. Tarinat sijoitetaan pimeisiin vuosisatoihin, Rooman valtakunnan vetäytymisen ja barbaaristen anglien ja saksien maahantunkeutumisen ajankohtaan, jolloin  roomalaisen sivistyksen omaksuneet kristinuskoa tunnustavat keltit ja pakanalliset germaaniheimot taistelivat Britanniasta.  Arthur-tarustolla on yhä suuri vaikutus nykybrittien ja eurooppalaistenkin historiankuvaan.

Asian uutisoi Metro.co.uk. 03.08.2017.


3 thoughts on “Mathilda 7v löysi miekan järvestä: Onko se kuuluisa Excalibur?

 • 6.9.2017 at 05:49
  Permalink

  Näihin somekusetuksiin on alanut jo kyllästyä. Saahan näillä naamansa vähäksi aikaa julkisuuteen ja tärinä hieman helpottaa.

  Reply
 • 6.9.2017 at 07:26
  Permalink

  Pitääkö tälle linjalle tosiaan lähteä? Eikö MV-lehdessä julkaistavat paskajutu riitä?

  Reply
 • 6.9.2017 at 08:48
  Permalink

  Anonyymille tiedoksi, MV:ssä on pakajuttuja häviävän vähä verrattuna esim. iltalehteen tai iltasanomiin.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *