Ministerit Lintilä ja Lindström Yrittäjän päivänä: Tarvitsemme lisää nuoria yrittäjiä

Nuorten yrittäjyyskasvatuksen lisääminen ja yrittäjyyden edellytysten varmistaminen on nostettu esiin hallituksen uudistetussa yrittäjyyspaketissa. Myös yritysten omistajanvaihdoksia edistetään.

– Yrittäjyys on Suomen hyvinvoinnin, talouden ja alueiden elinvoiman avaintekijöitä. Näin itsenäisyyden juhlavuonna katseemme kääntyvät erityisesti seuraavan sadan vuoden tekijöihin. Tarvitsemme maahamme lisää nuoria, motivoituneita ja innovatiivisia yrittäjiä tukemaan kasvua, toteavat elinkeinoministeri Mika Lintilä ja työministeri Jari Lindström.

Suomessa yrittäjät ovat tyypillisesti melko iäkkäitä. Suomalaisnuoret suhtautuvat positiivisesti yrittäjyyteen, mutta nuoria yrittäjiä on suhteellisen vähän.

Nuorten yrittäjyyskasvatuksen lisääminen ja yrittäjyyden edellytysten varmistaminen on nostettu esiin hallituksen uudistetussa yrittäjyyspaketissa. Syksyllä on tarkoitus konkretisoida tarvittavia toimia yhdessä järjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Hyvän yrittäjyysalustan tarjoavat työvoimakoulutuksena järjestettävät nuorten yrittäjyyspajat. Niissä nuorille tarjotaan yrittäjyysosaamista, verkostoja ja kokeneen valmentajan tuki oman yrityksen suunnitteluun ja perustamiseen.

– Nuorten yrittäjyyspajoista saadut tulokset ovat hyviä. Yli puolet pajan käyneistä on perustanut tai aikoo seuraavan vuoden aikana perustaa oman yrityksen. Yrityksen jo perustaneista puolet on käynnistänyt yritystoiminnan starttirahan turvin, työministeri Lindström kertoo.

Monessa suomalaisyrityksessä on yrittäjien ikääntymisestä johtuen edessä omistajanvaihdos. Mikäli uusia vetäjiä ei löydy, on vaarana tuhansien elinkelpoisten yritysten toiminnan lopettaminen. Tällä olisi huomattavat vaikutukset työllisyyteen.

– Omistajanvaihdokset tarjoavat hyvän mahdollisuuden erityisesti nuorille ja maahanmuuttajille olemassa olevien yrityksen jatkamiseen. Uuden vetäjän myötä yritys voi lähteä aivan uusille kasvu- ja kansainvälistymispoluille. Tätä vaihtoehtoa tulisi pitää enemmän esillä, ministeri Lintilä painottaa.

Hallitus päätti puoliväliriihessään edistää yritysten omistajanvaihdoksia osana yrittäjyyspakettia osoittamalla hanketoimintaan 400 000 euroa vuonna 2018.

Puoliväliriihessä päätettiin myös muun muassa seuraavista yrittäjyyttä edistävistä toimista. Työttömien oikeutta aloittaa yritystoiminta työttömyysturvalla helpotetaan. Lisäksi ensimmäisen työntekijän palkkaamisen helpottamiseksi käynnistetään hanke, jossa kehitetään yrittäjien työnantajataitoja ja rekrytointiosaamista.

Lähde: TEM

One thought on “Ministerit Lintilä ja Lindström Yrittäjän päivänä: Tarvitsemme lisää nuoria yrittäjiä

  • 7.9.2017 at 10:30
    Permalink

    Hoh hoijaa… Nämä sikaniskat voisivat käydä verottajan pakeilla ja kysyä miksi verottaja lähetti viime vuonna 15 000 yritykselle ilmoituksen että heidän liiketoimintansa poistetaan arvonlisäverorekisteristä. Omani oli yksi niistä. Hetken mietin oikaisua mutta kun tuumailin että kun kerran verottajalle eivät kelpaa pennoseni, niin lopetetaan sitten.

    Tili tyhjäksi käteen ja nyt mietin että näillä elelen sen aikaa että eläke alkaa juosta. Ja yrityksen omaisuutta myyn aina kun joku sitä kyselee. Nimittäin, yhteiskuntaa ei kiinnosta yhtiö jonka verottaja on lopettanut, kunhan se vain toimittaa lopetuspaperinsa ja veroilmoituksen ajallaan. Verottaja katsoo:”Näköjään yritystoiminta on todellakin loppunut. Että kyllä tämä riittää”.

    Luulisi ministereillä oleva parempaakin tekemistä, eli koittaa saada verottajakin luomaan uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Se sijaan että se lopettaa. Mitenkähän ministerit aikovat saada viimevuodcenvaihteen 15 000 uutta yritystä??

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.