Hurrikaani Irma kylvää tuhoa ja kuolemaa matkallaan Yhdysvaltoihin: Video Puerto Ricon saarelta

Ennätyksellisen tuulennopeuden, 298 kilometriä tunnissa omaava hurrikaani Irma on tuhonnut sähkölinjat ja repinyt kattoja irti Barbudan saarella karibialla. Saaren viranomaisten mukaan se kuitenkin välttyi pahimmalta. Kyseisillä pienemmillä saarilla on raportoitu kolmen ihmisen kuolleen mutta tarkkaa lukua ei voida tietää ennenkuin pelastustyöntekijät ovat tutkineet saaren.

Yhdysvaltain Neitsytsaarille, Puerto Ricoon ja Floridaan on asetettu hätätila Irman vuoksi. Viimeisimpien tietojen mukaan Puerto Ricon saarella on 900 000 ihmistä vailla sähköä.

Kyseessä on yksi kaikkien aikojen voimakkaimmista mitatuista myrskyistä ja voimakkain Atlantin valtamerellä. Joidenkin arvioiden mukaan myrsky saattaa tuhota Puerto Ricon saaren infrastruktuurin niin totaalisesti, että esimerkiksi sähköä ei saarella ole saatavilla jopa puoleen vuoteen.

Lähde: AP

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.