Intia pyrkii eroon raiskausperinteestä

Intiassa eräänlaisena maan tapana ollut sosiaalisesti turvattomassa asemassa olevien naisten seksuaalinen hyväksikäyttö ja väkivaltainen kohtelu on nyt vastatuulessa. Naisten ja tyttöjen raiskaukset ylittivät ensin uutiskynnyksen, sitten nousivat mielenosoitusten aiheeksi, ja tuomiota tekijöille alkaa tulla aivan toisella tavalla kuin ennen. Kun #naisrauha taantuu läntisessä kulttuuripiirissä, Etelä-Aasiassa kehitystrendi voi olla myös myönteinen. Seuraava esimerkki on poimittu Intian mediasta.


Poliisi on pidättänyt jo 16 henkilöä sekaantumisesta nuoren naisen (20v.) joukkoraiskaukseen Mofussilin poliisipiirin alueella. Teko tapahtui keskiviikkona (06.09.) lähellä Dighan yliopiston campusta, 8km Dumkasta Jharkhand:issa.  Poliisin mukaan kuusi tai seitsemän pidätetyistä osallistuivat seksuaaliseen hyökkäykseen, muut rikoksen peittelyyn. 18-20:n miehen on uutisoitu osallistuneen rikokseen.

Neljän tai viiden nuorukaisen oletetaan pysäyttäneen naisen maantiellä, kun tämä oli yhdessä miesystävänsä kanssa tulossa työpaikaltaan moottoripyörällä, ja tehneen hänelle väkivaltaa. Hyökkääjät tulivat kaikki läheisestä kylästä, joko jalan tai moottoripyörillä. He saartoivat pariskunnan, estäen heidän poistumisensa, ja uhkasivat miestä teräaseella. Tekijät ilmeisesti kutsuivat lisää miehiä paikalle puhelimella osallistumaan rikokseen. Raiskausten jälkeen tyttö pakotettiin peseytymään lammikossa rikoksen todisteiden häivyttämiseksi.

Sadar Hospitalista kerrotaan, että siellä hoidettavana olevan rikosuhrin tila on vakaa. Dumkan poliisin ylitarkastaja Mayur Patel kertoi lehdelle: ”Olemme pidättäneet 16 miestä tähän rikokseen liittyen. Todisteita tekoon osallistumisesta olemme löytäneet heidän puhelimistaan. Pidämme tätä vakavana rikoksena.

Poliisille tekijät olivat puolustelleet tekoaan sillä, että uhri oli ”tribal”, so. alkuperäiskansan jäsen. Vähemmisöjen ja alempien kastien kohteluun on perinteisesti kuulunut naisten loukkaamattomuuden kyseenalaistaminen ja seksuaalinen häirintä aina tilaisuuden tullen. Nykypäivän Intia pyrkii eroon tämänkaltaisista rasitteista.

The Times of India. Independent. The Indian Express.


2 thoughts on “Intia pyrkii eroon raiskausperinteestä

  • 10.9.2017 at 12:47
    Permalink

    Alueelta, josta ”puuttuu” 80 miljoonaa naista poikalasten ylistämisen vuoksi, ei tilanteen muuttaminen käy noin vain. Se kestää ainakin yhden sukupolven ajan. Niin pitkään että miehiä ja naisia on suurin piirtein saman verran. Ja vasta sitten voidaan olla valmiita muutokseen.

    Intian ongelmana on myös kastijako. Eri kastien elämä ja näkemykset toisistaan ovat juurtuneet niin syvälle etteivät esim. eri kastien väliset avioliitot onnistu. Ne hajavat hyvin nopeasti. Vai mitäpä luulet jos sinulle on pienestä pitäen kerrottu että tämä kasti on kaikkien meidän orjia ja heillä saa teettää työtä muutaman kolikon taskurahalla. Tai että tämän kastin henkilöt ovat olemassa autonkuljettajina, pyykkäreinä ja sisäkköinä.

    Asiaa voisi verrata eri ammatteihin. Ei toimitusjohtajakaan Suomessa osallistu viemärin avaustöihin. Tai sorvari ole mukana Valmetin hallituksessa luomassa viiden vuoden strategiaa. Sama asia kasteissa. Mutta vieläkin jyrkemin ja musta-valkoisemmin. Jo nyt on Intiassa tapana että jos joku perheen poikalapsista saa vaimon, niin hän on muidenkin veljien käytettävissä. Koska naisia nyt on vain niin vähän.

    Thaimaassa tilanne on vähän erilainen. Sielä jos joku siskoksista löytää miehen joka pystyy elättämään koko perheen, niin muut siskokset pyrkivät muuttamaan mukana. Ja kun jokaisella on oma huone niin täytyyhän miestä palvella. Ja sielä kaikki siskokset ovat miehen käytössä. Asioista ei puhuta, mutta se on tapa.

    Käyhyys ja nälkä teettää mitä erilaisempia asioita. Eikä tarvitse mennä euroopassakaan kuin 1800-luvulle niin tilanne oli hyvin pitkälti sama. Nyt ollaan vain niin ulkokultaisia.

    Reply
  • 10.9.2017 at 13:25
    Permalink

    Intia onkin sitten vallan kehittynyt yhteiskunta. Suomessa ollaan vasta pyrkimässä raiskauskulttuurin kasvattamiseen maahantuonnin avulla.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.