Turkin vakooja tuomiolla Saksassa

Oikeudenkäynti turkkilaista Mehmet Fatih Sayan:a (32v.) alkoi torstaina Hampurissa. Saynia syytetään Saksassa asuvien kurdien vakoilemisesta Turkin tiedustelupalvelun laskuun. Hän on aloittanut vakoilutoimintansa syytteen mukaan v.2013. Turkki kohtelee maassa asuvia kurdeja kaltoin, ja kansainvälisten tarkkailijoiden mukaan loukkaa kurdien oikeuksia toistuvasti.

Poliittisen toiminnan häiritsemisen takia kurdien kannattamien puolueiden toiminta on osin siirtynyt ulkomaille, mm. Saksaan jossa on suuri kurditaustainen väestönosa. Turkkia on aiemminkin syytetty Saksassa asuvien kansalaistensa ja Turkista muuttaneiden vakoilusta ja painostamisesta.

Turkin presidenttiä Erdogania kannattavat saksanturkkilaiset ovat väitteiden mukaan saaneet kotimaastaan tukea toiminnalleen oppositiomielisiä turkkilaistaustaisia vastaan. Kurdien ja osmanniturkkilaisten välillä on ollut myös yhteenottoja.

Sayanin oikeudenkäynnistä uutisoivat DW ja ANF-News.


One thought on “Turkin vakooja tuomiolla Saksassa

  • 10.9.2017 at 13:35
    Permalink

    Pian raivostunut turkin itsevaltias aukaisee matu tulvaportin länteen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.