Venäläisessä kauhuelokuvassa suomalaiset ovat ulkomaalaisia syöviä kannibaaleja – Katso traileri

4

Suomalaiset ovat fiksua kansaa, mutta heillä on hieman outo ikiaikainen juhannusperinne. Juhannuspäivänä jokaisen suomalaisen on syötävä vähintään yksi ulkomaalainen. Ulkomaalaisia jahtaavat ihan kaikki, pienistä lapsista lähtien. Kun vuorokausi vaihtuu, muuttuvat suomalaiset raakalaismaisista ihmissyöjistä takaisin tavallisiksi kansalaisiksi. Kannattaa siis pysyä poissa Suomesta juhannuksena.

Näin opettaa venäläinen, loppuvuodesta 2013 ensi-iltansa saanut kauhuelokuva Shopping Tour. Elokuvassa bussillinen turisteja lähtee Venäjältä ostosmatkalle Suomeen. Suomen puolella turistit viedään isoon Giganttiin. Alussa kaikki vaikuttaa hyvältä, mutta pian henkilökunnan edustaja lukitsee oven eli pakotien, ja mässäily alkaa. Turistit päätyvät yksitellen suomalaisten ateriaksi.

Gigantista pääsee pakenemaan teinipoika äitinsä kanssa. Kaupunkiin päästyään he luulevat olevansa turvassa, mutta saavat pian huomata, että kaikki suomalaiset ovat verenhimoisia kannibaaleja aina poliiseja myöten.

Elokuvan mieleenpainuvin kohta on, kun juhlapöytä on katettu venäläisillä, ja suomalaisnainen toteaa: ”Voissa paistettua ryssää, nam!”. Elokuvaa on kuvattu Venäjän lisäksi Suomessa muun muassa Kotkan Gigantissa ja Raision poliisiasemalla.

Jos kieli poskessa tehty splatter-kauhu kiehtoo, tämä elokuva kannattaa etsiä jostain käsiinsä ja katsoa ihan vain kuriositeettina, sillä taiteellisia tai dramaturgisia arvoja siitä on turha hakea. Eikä se jännityskään niin selkäpiitä karmivaa ole. Elokuvaa on jossain luonnehdittu kauhukomediaksi, mutta ei se kokonaisuutena järin hauskakaan ole. Mielenkiintoinen tekele kuitenkin. Suomi-kuva maailmalla saa taas oman pienen omituisen lisänsä.

Katso elokuvan traileri mainoksen alta.

4 KOMMENTIT

 1. Muuten ajatuksena ihan OK, mutta toi amerikkalainen kameranheiluttelu on kyllä liikaa. Kuvasta ei saa mitään selvää.

 2. Ihan hyvä juoni. Suomalaiset ovat niin herkkänahkaisia kaiken sen suhteen mitä ulkomailla meistä ajatellaan. On luonnollista, että suomalaiset naapurikansana on valittu venäläiseen kauhuelokuvaan.
  Se ensimmäinenhän oli v. 1939 – 40 Talvisota, jossa ”valkoinen kuolema” niitti tuonen viljaa ryssien ”soitellen sotaan” lähteneiden Stalinin ja kumpp. toimesta.
  Josef Stalin sanoi J.K. Paasikivelle Moskovan neuvotteluissa ennen Talvisotaa, jossa Stalin yritti suostutella Suomea vapaaehtoisiin alueluovutuksiin porkkanana Karjala vastineena.
  ”Meillä on jokaista suomalaista sotilasta kohti ainakin 5 venäläistä.”
  Tähän Paasikivi vastasi: ”Täytyykin antaa jokaiselle sotilaille 5 panosta.”

 3. Tällanen kiitosko me saahaan siitä että me ollaan oltu hyvä naapuri, vsikka ryssät on loukanut meidän ilma tilaa ja yrittänyt pakottaa meidät tekemään mitä ne ite haluaa

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.