Eläkeläinen kolmatta kuukautta ilman sähköjä, syy korkeat siirtohinnat

Eläkeläinen Arvo Juutinen 69 on ollut nyt juhannuksesta ilman sähköjä. Mies nukkuu yöt vaatteet päällä ja siltä kädet jäätyvät.

Eläkeläiselle on kertynyt jo useita tuhansia rästilaskuja sähköistä. Näiden takia sähköt katkaistiin juhannuksen jälkeen. Arvo kertoo syyksi pienen eläkkeen (1200€) mistä ei kertakaikkiaan pysty maksamaan nousseita sähkönsiirtohintoja.

Sähkölaskut Arvolla on ollut pyöreästi 500€/ 3 kuukautta.

Tällä hetkellä Arvo käy tutun saunalla peseytymässä ja syö lähinnä leipää ruuaksi. Lämmintä vettä ja muutakaan ylellisyyttä ei talosta tällä hetkellä löydy. Kyse on kunnan vuokratalosta, joka tosin on purkuuhan alla ja Arvo on muuttamassa siitä pois. Helppoa ei tosin tule olemaan tulevaisuudessakaan, koska Sähkölaskurästit seuraavat kyllä perässä.

Mitkä ovat sähkönkatkaisun kriteerit:

  • Noin tuhannelta asiakkaalta katkaistaan sähköt maksamattomien laskujen vuoksi PKS Sähkönsiirto Oy:n toimialueella vuodessa.
  • Kuluttajan tai asuinkiinteistön sähköt voidaan katkaista maksujen laiminlyönnin vuoksi vain, jos suorittamatta olevan maksun suuruus on vähintään 250 euroa verkkopalvelun tai sähköenergian tai 500 euroa sekä verkkopalvelun että sähköenergian osalta.
  • Sähköt voidaan myös katkaista, jos vanhimman maksamatta olevan laskun eräpäivästä on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Lähde: Karjalainen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.