Saksan vaaliviranomaiset: ”Ei vielä merkkejä ulkopuolisesta sekaantumisesta”

0

Viranomaisten mukaan esimerkiksi vaaleihin mahdollisesti vaikuttavia cyber-hyökkäyksiä ei ole vielä ilmennyt. Saksan turvallisuushenkilöstö on varoitellut pitkin vuotta että erityisesti Venäjä voisi yrittää vaikuttaa vaaleihin. Saksan liittokansleri Angela Merkel on ollut yksi Venäjän vastaisten pakotteiden äänekkäimpiä tukijoita.

Saksan sisäministeri tukee viranomaisten näkemystä:

-”Emme ole huomanneet että Putin olisi sekaantunut vaaleihin. Ehkä he eivät ole yrittäneet tai sitten hyökkäys on vasta tuloillaan.”.

Useat kansalaisaktivistiryhmät ovat kuitenkin löytäneet epäilyttävää some-toimintaa kuten esimerkiksi botti-tilejä jotka levittävät tietynlaisen ideologian lisäksi myös hallituksen vastaista materiaalia. Fearless Democracy-ryhmää edustava Luca Hammer toteaa kuitenkin että kyseisenlainen toiminta on ilmeisen epärelevanttia vaaleihin nähden.

Lähde: AP

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.