”Yhdysvallat julisti sodan” – Sanoo Pohjois-Korean ulkoministeri

0

Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho on tänään ilmoittanut maansa tulkinnasta Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin uhkauksista. Sen mukaan Trumpin vihjailut P-Korean tulevaisuudesta, tai oikeammin sen puuttumisesta, nähdään sodanjulistuksena.

Yong-ho kertoo kansainvälisen yhteisön toivoneen ettei suunsoitto päätyisi konkreettisiin sotatoimiin mutta P-Korean tulkinta tilanteesta näyttäisi johtavan väistämättä aseelliseen konfliktiin.

-”Koska Yhdysvallat ovat julistaneet sodan, on meillä oikeus vastatoimiin, mukaanlukien yhdysvaltalaisten koneiden alasampuminen vaikka ne eivät vielä olisi ilmatilaamme ehtineetkään.”

Toteamuksellaan Yong-ho viittaa Yhdysvaltojen voimannäyttöön jossa se lennätti pommikoneensa P-Korean rajan tuntumaan. Lauantaina hän kutsui Trumpia mielenvikaiseksi megalomaaniksi ja totesi että Trumpin suunsoiton vuoksi P-Korean ohjusisku Yhdysvaltoihin näyttää yhä välttämättömämmältä.

Lähde: AFP

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.