Espanjan poliisi jatkaa Katalonian itsenäisyysäänestyksen häirintää – Takavarikoi kuusi miljoonaa äänestyslipuketta

Katalonian on tarkoitus äänestää itsenäisyydestään sunnuntaina 1.10. Espanjan viranomaiset ovat häirinneet vaalivalmisteluita muunmuassa pidättämällä itsenäisyyden puolesta puhuneita poliitikkoja ja takavarikoimalla äänestysmateriaaleja. Viimeisimpänä pitkään takavarikoitujen tarvikkeiden listaan ovat eilen, torstaina päätyneet kuusi miljoonaa äänestyslipuketta, kirjekuoria ja 100kpl äänestyksessä käytettäviä ääniuurnia.

Uurnia valmistanut yritys kertoi nimettömänä pysyttelevälle lähteelle kyseessä olevan Barcelonalaisen jalkapalloseura FC Barcelonan omaan äänestykseen seuran johtajasta. Seuran edustaja kertoi AFP:lle että kyseinen yritys todella on valmistanut seuralle kyseisiä tarvikkeita mutta ei kommentoinut asiaa enempää.

Katalonia on vahvasti jakautunut itsenäisyysäänestyksen suhteen mutta suurin osa tahtoo silti äänestää jotta asialle saadaan lopullinen päätös. Espanjan perustuslakituomioistuin on todennut äänestyksen laittomaksi joten ratkaisua asiaan ei saatane tälläkään kertaa. Ennen äänestystä lisääntyneet levottomuudet alueella tosin saattavat saada lisäpontta äänestyksen tuloksesta, kallistuu se sitten kummalle puolelle tahansa.

Katalonian presidentti Carles Puigdemont on todennut että vaalit pidetään joka tapauksessa eikä valtio voi sitä estää.

-”Sori Espanja! Katalonia äänestää itsenäisyydestään, piditte te siitä tai ette.”

Alueen ulkoasiainvastaava  Raul Romeva kertoo että äänestyksen järjestäjät tuottavat äänestyslipukkeet uudestaan niin monta kertaa kuin on tarvis.

Lähde: AFP

 

One thought on “Espanjan poliisi jatkaa Katalonian itsenäisyysäänestyksen häirintää – Takavarikoi kuusi miljoonaa äänestyslipuketta

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.