Nyt puhuu hanhea lyönyt golfaaja: Lintu pääsi tuskistaan ja on jo syötykin

Uutisoimme aiemmin tänään internetissä leviävästä videosta, jossa mies lyö golfmailalla hanhea niin rajusti, että siltä irtoaa pää. Tapausta koskeva uutisointi on levinnyt sosiaalisessa mediassa laajalti, ja eräässä Facebook-ryhmässä tapausta käsittelevässä keskusteluketjussa videolla näkyvä golfaaja itse tuli taustoittamaan tapahtunutta kuumana vellovaan keskusteluun. Mies kirjoittaa seuraavasti:

”Moi, täällä kommentoidaan vaikka asiasta ei tiedetä hevon häntää. Oli avaamassa driverilla ja löin niin sanotun hookin. Pallo osui lintua päähän joka loukkaantui vakavasti. Lintu hyppi ja heitteli voltteja. Juoksin linnun luokse ja silloin siltä oli jo taju lähtemässä ja veri syöksyi suusta ja sieramista. Tiesin että lintu on lopetettava välittömästi. Ajattelin mailalla kopauttaa ”pelistä” pois. En voinut kuvitellakaan että irtoo muutakin. Kuvaus suoritettiin siksi koska kyseessä rauhoitettu eläin. Perässä tuleva ryhmä ja vastaan tuleva ryhmä näkivät tilanteen eikä siinä ollut mitään kauhisteltavaa. Video kuvattiin todistusaineistoksi koska kyseessä rauhoitettu eläin. Jälkeenpäin ajateltuna ei olisi pitänyt kuvata koska päätyi someen. Linnun parasta tässäkin ajateltiin. Jos se nyt on järkyttänyt somen niin pahoittelut siitä. Asia selvitetään viranomaisteitse ja sillä siisti. Lintu pääsi tuskistaan ja on jo syötykin ja hyvää kuulemma ollut!

Ps. Ei minua hanhet haittaa vaikka niiden paskat kentällä ärsyttääkin, tervettä eläintä en lopettaisi noin. Lisäksi vastaavalla kentällä olen metsästäjän haavoittaman linnun lopettanut aikaisemminkin tänä syksynä. Silloin oli kyseessä canadan hanhi eikä siitä irronnut osia.”

Katso myös:

20 thoughts on “Nyt puhuu hanhea lyönyt golfaaja: Lintu pääsi tuskistaan ja on jo syötykin

  • 29.9.2017 at 18:38
    Permalink

    Pallo osui lintua päähän joka loukkaantui vakavasti. Lintu hyppi ja heitteli voltteja. Juoksin linnun luokse ja silloin siltä oli jo taju lähtemässä ja veri syöksyi suusta ja sieramista. Tiesin että lintu on lopetettava välittömästi….tuo mailahässäkkäkö juoksi perässä kun näkyy tuossa kuvassa?
    Olisko ehkä ollut inhimillisempää viedä lintuparka eläinlääkäriin joka olisi tarvittaessa antanut kivuttoman kuoleman kun tappaa se noin julmasti?

    Reply
    • 29.9.2017 at 19:24
      Permalink

      Ei se hanhi siinä hidasta syöpäkuolemaa tehnyt, vaan oli pahasti loukkaantunut. Tuo kaveri mailan kanssa säästi sen hanhen kitumiskuolemalta, tuommoinen luja tälli päähän on päättänyt tuskat alle millisekunnissa. Siihen ei eläinlääkärin piikki pysty, eläinrääkkäystä olisi ollut lähteä kuskaamaan elukkaparkaa yhtään minnekään.

      Reply
    • 29.9.2017 at 19:34
      Permalink

      Eiköhän tuolla lyönnillä lähtenyt heti henki pois. Kauanko lintu olisi joutunut kärsimään kun matka eläinlääkärin luokse olisi voinut kestää tunninkin.

      Reply
    • 30.9.2017 at 01:36
      Permalink

      34 §

      Lopettaminen hätätapauksessa

      ”Hätätapauksessa, eläimen kärsimyksen pitkittymisen estämiseksi ja jos edellä 32 tai 33 §:ssä tarkoitettuja keinoja ei ole mahdollista käyttää tai jos eläintä ei saada kiinni, se voidaan lopettaa myös muulla kuin edellä säädetyllä tavalla, kuitenkin niin, ettei eläimelle aiheuteta tarpeetonta kärsimystä.”

      Miksi eläimen olisi tarttenut kärsiä matka eläinlääkäriin? Siksi että kuolema olisi ollut siistimpi? Tuo eläin ei enää tiennyt mistään mitään kun maila osui päähän.

      Reply
    • 30.9.2017 at 11:28
      Permalink

      Ambulanssinko olisit soittanut hanhelle?

      Reply
  • 29.9.2017 at 18:43
    Permalink

    Vittu mikä pelle, valehtelee minkä kerkii…. ja vielä syötykin…

    Reply
    • 30.9.2017 at 01:36
      Permalink

      Se on poliisin määriteltävissä eikä sinun mielipiteesi.

      Reply
  • 29.9.2017 at 18:51
    Permalink

    Niin että söi sitten. Kuolleena tavattua rauhoitettua eläintä ei saa ottaa haltuun, sanoo eläinsuojelulaki.

    Reply
  • 29.9.2017 at 18:54
    Permalink

    Lintu on ihan jo syötykin ja hyvää oli?!? Mistä näitä mielenvikaisia oikein sikiää?? Sietäisit itse saada siitä mailasta kuutsaasi, prkl!!!

    Reply
  • 29.9.2017 at 19:10
    Permalink

    Aiva höpölöpöä. Yrittänyt keksiä mielestään kelvolliset perustelut hanhen murhalle. Videosta ei ainakaan voi päätellä yhtään mitään linnun mestausta edeltävästä kärsimyksestä. Ei tule verta eikä lintu nytki eikä sätki. Myös rivien välistä huokuu selkeästi kylmä ja tunteeton asenteellisuus.

    Reply
  • 29.9.2017 at 19:20
    Permalink

    Juuei. Mies toimi asiallisesti ja eläimen kannalta pienimmän kärsimyksen keinoin. Hieno mies ja oikein tehty.

    Kaikki muu on jeesustelua ja piiperöitten paskanjauhantaa. Asia loppuunkäsitelty. piste.

    Reply
  • 29.9.2017 at 19:28
    Permalink

    No haloo! Verta syöksyi sieraimista ja suusta. Näkyykö videolla? Jos tämä video on kuvattu todistusaineistoksi, olisiko se vaikka kannattanut mainita tuossa videon alussa? Ja kuvaajan räkänauru pään lentäessä tukee hienosti tarinaa. Näissä tapauksissa on tapana myös ilmoittaa kentän henkilökunnalle tapahtumista. Niin ei ilmeisesti tapahtunut, kun toimari kuulu asiasta vasta lehden soittaessa. Hieno mies tosiaankin.

    Reply
  • 29.9.2017 at 19:48
    Permalink

    ”Lintu hyppi ja heitteli voltteja….siltä oli taju lähtemässä ja veri syöksyi suusta ja sieraimista…” Katsokaa tuota videota ja etsikää lintu jolta on taju lähtemässä ja jolta syöksyy veri suusta ja sieraimista. Mie en löydä.

    Reply
  • 29.9.2017 at 20:11
    Permalink

    No se siitä. Voimme lakata järkyttymästä. Kiitos ja näkemiin.
    PS. Kuka ikinä höpisi ”inhimillisestä eläinlääkäriin viennistä” ei ymmärrä mistään mitään.

    Reply
  • 29.9.2017 at 22:00
    Permalink

    Sen vei ja söi paikallisen metsästysseuran tyyppi joka oli soitettu paikalle.Eipä siitä kovin montakymmentä vuotta ole . Jos jostain pihalta tai kadulta löytyi vammautunut lintu tsilari otti petkeleen ja napautti sen hengiltä . Normijuttu.

    Reply
  • 30.9.2017 at 09:23
    Permalink

    Tarkka osuma ja toivottavasti maistui hyvältä lintupaisti. Tällainen golfaaminen herättää mielenkiinnon. Onko tällaisia ratoja enemmänkin missä on näitä hanhia.

    Suomessa on paljon mielenvikaisia lakeja – joita ovat säätäneet mielenvikaiset lainsäätäjät.

    Aliena vitia in oculis habemus, a tergo nostra sunt.
    Silmiemme edessä ovat toisten virheet, selkämme takana omat.

    Reply
  • 30.9.2017 at 10:20
    Permalink

    mikä on tuon idiootin osoite? käyn hieman rupattelemassa, tuntuu mukavalta juttukaverilta.

    Reply
  • 30.9.2017 at 11:47
    Permalink

    Tämä video on kuvattu saunaillassa naurettavaksi. Jätkä puhuu täyttä paskaa.

    Reply
  • 30.9.2017 at 15:54
    Permalink

    Reilu kolmekymmentä vuotta sitten olin nuorena poikana toisinaan lintukaupassa töissä. Väillä lastissa tuli sairaita lintuja, jotka piti lopettaa. Tehokkain keino oli laittaa lintu ruokakaupan muovipussiin ja heilauttaa pussi kuin linko pöydän kulmaan niin kovaa kuin jaksoi. Se toimi aina. Julman näköistä, mutta armeliainta – ihmisen käsityksen mukaan. Tässä golf-mailalla huitaisemisessa on aika lailla samaa: nopeaa ja julman näköistä. Jos todistajat vahvistaa kaverin tarinan, en näe mitään väärää, mutta julman näköistä kieltämättä. Ei ehkä kannattaisi kuvata tuollaista 🙁

    Reply
  • 1.10.2017 at 06:20
    Permalink

    Kun tuota kunnari lyöntiä katsoo yhä uudestaan, väkisin tulee ajatus jospa hanhen pään sijasta jonkun muun pää irtoaisi lyönnistä. Kuka tekee kuvankäsittelyllä ministerin teloituksen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.