Kiinan viranomaiset vaativat muslimeja luovuttamaan koraaninsa

Viranomaiset ovat vaatineet Xinjiangin maakunnan etnisiin vähemmistöihin kuuluvia muslimeja luovuttamaan koraaninsa ja muut uskonnolliset esineet. Läpi maakunnan poliisi on jakanut tiedotteita sekä informoinut moskeijoita ja perheitä että mikäli esineitä löytyy myöhemmissä tarkastuksissa, luvassa on ”kovia rangaistuksia”.

Kazakstanin rajan tuntumassa autonomia-alueella asuvat muslimit ovat kertoneet viranomaisten kiertävän takavarikoimassa koraaneja ja rukousmattoja.

-”Jotakuinkin jokaisessa kotitaloudessa on koraani.”

Maailman Uiguurien Kongressin edustaja Dilxat Raxit kertoo toimien alkaneen parisen viikkoa sitten.

-”Saimme tiedotteen jonka mukaan jokaisen uiguurin on luovutettava koraaninsa, rukousmattonsa ja kaikki muut uskonnolliset esineensä ja uskonnolliset tunnukset viranomaisille. Mikäli näitä ei luovuteta vapaaehtoisesti, on kerrottu seuraavan rangaistuksia. Esineet on tiedotteen mukaan luovutettava henkilökohtaisesti.”

Vaatimukset ovat osa Xinjiangin ”Kolme laitonta ja yksi esine”-kampanjaa, jonka tarkoitus on kieltää kaikki ”laittomat” julkaisut, uskonnollinen materiaali, uskonnollinen toiminta ja uskonnon opetus. Kampanjassa kielletään myöskin terrorismin välineiksi katsotut esineet kuten esimerkiksi veitset, palavat aineet, radio-ohjattavat autot sekä kaikki islamista muistuttava esineistö.

Kiinassa asuvat muslimi-vähemmistöt kattavat pääasiassa uiguurit, kazakstanilaiset ja kirgiisialaiset muslimit ja erityisesti näitä kohtaan kampanja onkin suunnattu. Aiemmin Kiina on toivottanut tervetulleeksi esimerkiksi Kazakstanin muslimit jotka halusivat asua Kiinassa. Suurimmillaan kazakstanilaisten Kiinassa asuvien muslimien määrä on ollut vuonna 2006 jolloin määrä oli noin 38 000. Sittemmin muuttoliike on kohdistunut lähinnä toiseen suuntaan.

Kampanjaa on perusteltu ääriaineksen torjuntaan tähtäävällä toiminnalla.

Lähde: RFADailymail

4 thoughts on “Kiinan viranomaiset vaativat muslimeja luovuttamaan koraaninsa

 • 2.10.2017 at 22:58
  Permalink

  Satukirjat kasaan ja tulta perään -kiinalaisilla on oikeat otteet asioiden hoitamiseen!

  Reply
 • 3.10.2017 at 08:05
  Permalink

  Hyvä Kiina! Tulevaisuuden maailmanmahti.

  Reply
 • 3.10.2017 at 08:55
  Permalink

  Se on hyvä kun vihakirjallisuus ja terrorivälineet takavarikoidaan.

  Reply
 • 3.10.2017 at 10:08
  Permalink

  Perseeseen potkija olisi kans hyvä, kävis aina fudaan, kun pyllistelevät.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *