Vasemmistopoliitikot vaativat Espanjan pääministeri Rajoyn eroa

”Hän on pelkuri joka ei elä valtionsa velvollisuuksien mukaisesti ja siksi hänen (Rajoyn) on erottava”

Näin kommentoi Barcelonan pormestari Ada Colau. Ennen eilistä Katalonian itsenäisyysäänestystä Colau poliisia lopettamaan Espanjan valtion laittomaksi julistaman kansanäänestyksen häirinnän.

Äänestäjien ja poliisin välisissä kahakoissa on loukkaantunut lähes 900 ihmistä ja kymmeniä poliiseja. Tämän lisäksi poliisi takavarikoi äänestystarvikkeita ja jopa 770 000 ääntä joutui teille tietämättömille poliisin ratsioissa. Colaun mukaan hallitus, Adriana Rajoy etunenässä, on ylittänyt ”jokaisen punaisen viivan” toimillaan Katalonialaisia ja äänestystä vastaan.

Äärivasemmistolaisen Podemos-puolueen johtaja  Pablo Iglesias vaati pääministeripuolue ”popular partyn” ja Katalonian itsenäisyyttä vastustavan liberaali-keskustalaisen Ciudadanos-puolueen siirtämistä oppositioon ja täten uuden hallituksen muodostamista.

-”Jos jokin murtaa Espanjan, se on ”Popular partyn” hallituksen toteuttama demokratian tuhoaminen.”

Lähde: AFP

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.