Kataloniassa yleislakon lisäksi valtavia mielenosoituksia poliisiväkivaltaa vastaan

Sadat tuhannet katalonialaiset ovat eilen osoittaneet mieltään vaalien aikana ilmennyttä poliisiväkivaltaa ja katalonialaisten ”ulkomaisina miehitysjoukkoina” pitämiä Espanjan valtion turvallisuusjoukkoja vastaan. Sosiaalityöntekijä ja yksi mielenosoittajista Rachel Moya kertoi että ihmisille on tärkeintä olla yhdessä kaiken tapahtuneen jälkeen.

-”Olen täällä viimeaikaisten tapahtumien vuoksi. Ihmisillä tulee olla oikeus äänestää! Meidän on taisteltava poliisin toimia vastaan.”

Mielenosoittajat ovat ajaneet paikallisissa hotelleissa asuneita poliiseja pihalle majoituksistaan. Espanjalaisen poliisien ammattiyhdistyksen ”SUP”:n edustaja Ramon Cosio kertoi ”poliisien pakenevan kuin rotat”.

Perustuslain professori Javier Perez Royo totesi että on Espanjan kontrolli pohjoisessa on mennyttä ja että valtio ottaa jatkuvasti askeleita erittäin vaaralliseen suuntaan. ”Se yllyttää kapinaan!” Espanjalaiset poliisien ammattiyhdistysten edustajat ja asiantuntijat ovat varoitelleet maan hallitusta sen toimista ja arvelevat Espanjan menettävän kaiken kontrollin Kataloniasta mikäli toimet jatkuvat.

Massiivisten mielenosoitusten lisäksi Kataloniassa on ”yleislakoksi” kuvailtu lakko joka on käytännössä lamauttanut Katalonian sataman ja ajanut julkisen liikenteen toimimaan alle puolella normaalikapasiteetista. Myöskin maanviljelijät ovat lakossa. Ammattiliitot ovat yllyttäneet työntekijöitä lakkoilemaan joko täysin tai osa-päiväisesti. Barcelona-El Pratin lentokenttä on lakkoiluista huolimatta toiminut normaalisti.

Lakkoilevat työntekijät ovat järjestäneet protesteja Espanjan pääministeripuolue ”Popular partyn” tilojen ulkopuolelle, protestina pääministeri Mariana Rajoyn hallituksen brutaalille vastaukselle Katalonian itsenäisyyspyrkimyksille.

Katalonian presidentti Carles Puidgemont on kertonut useiden maiden olleen erittäin huolestuneita maan tilanteesta ja etenkin poliisin sekä hallituksen toimista maassa. Tapahtumia kaikkineen pidetään Espanjan pahimpana poliittisena kriisinä sitten diktaattori Francisco Francon kuoleman.

Lähde: IndependentAFP

3 thoughts on “Kataloniassa yleislakon lisäksi valtavia mielenosoituksia poliisiväkivaltaa vastaan

 • 4.10.2017 at 07:16
  Permalink

  Aina pitäisi tehdä päinvastoin mitä ammattiliitot yllyttää. Ammattiliitot on vanha (((kommunistien))) työväline aiheuttaa kaaosta. esimerkkejä on historiassa

  Reply
 • 4.10.2017 at 08:34
  Permalink

  Ihan oikein. KUnhan ensialkuun lakkoilevat pari viikkoa eikä eteläinen Espanja saa verotuloja eikä tuotteita niin johan se alkaa yskiä. Ja sen perin viikon aikana on aikaa osoittaa mieltä ja tiivistää rivejä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *