MTV Uutisten twiitti ihmetyttää – Trumpia haukutaan idiootiksi

Eilen illalla Twitterin käyttäjät kummastelivat MTV Uutisten Twitter-tilille ilmestynyttä twiittiä, jossa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia haukutaan idiootiksi.

Erään asiaa kummastelleen kansalaisen Twitteriin MTV Uutiset vastasi tänä aamuna seuraavasti:

MTV:n tapaus on herättänyt esimerkiksi seuraavaa kommentointia sosiaalisessa mediassa:

Samaa Trump-vastaista linjaa edustaa Kauppalehden Trumpia mollaava otsikko toissapäiväisessä uutisessa, jossa käsiteltiin Yhdysvaltojen talouskasvua. Tätä juttua ei ole poistettu tai otsikkoa muutettu, vaikka Kauppalehden päätoimittaja ilmoitti asiasta tiedusteltaessa Nykysuomelle, että toimittajien omat mielipiteet kuuluvat mielipidepalstalle.

Nykysuomi kysyi jutun kirjoittaneelta toimittajalta, onko hänen mielestästään ko. jutun otsikointi hyvän journalistisen tavan mukaisesti puolueeton, neutraali, asenteista ja poliittisista aatteista vapaa sekä kantaaottamaton. Toimittaja vastasi seuraavasti: ”Hyvä Lukija, Kiitos asiallisesta palautteesta. Aurinkoisin terveisin, Olli Herrala, Kauppalehti”.

Toimittajien omien poliittisten näkökantojen esiintuonti uutisoinnissa on ihmetyttänyt myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa, jolle Ylen toimittaja Eero Mäntymaa vastasi seuraavalla tavalla Facebook-keskustelussa:

Yhtenä selityksenä tälle ilmiölle voitaneen pitää seuraavaa tilastoa:

Lähteet: Twitter, Kauppalehti, Nykysuomi, Facebook

4 thoughts on “MTV Uutisten twiitti ihmetyttää – Trumpia haukutaan idiootiksi

 • 4.10.2017 at 14:32
  Permalink

  Tämä twiitti kuvastaa hyvin alma-median sionistista ajatusmaailmaa. Jos on hiukkaakaan sionisteja vastaan niin lyödään kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ja yliopistosta valmistuu näitä kulttuurimarxilaisia viher-vasemmistolaisia jotka ovat sionisteille todella hyödyllisiä idiootteja.

  Jossain vaiheessa kansa lakkaa suosimasta sionisteja, mutta siihen menee vielä aikaa…

  Reply
 • 4.10.2017 at 21:47
  Permalink

  Perussuomalaisten pj Jussi Halla-aho on facebookissa Jussi Halla-aho eikä Jussi Hallaaho.

  Reply
 • 5.10.2017 at 10:45
  Permalink

  Vai että tarkoitettu henkilökohtaiselle tilille. No mitä ihmettä se sitten teki maikkarin tilillä?? Ei mee läpi, ontuva selitys. Ei noi tilit nyt noin vaan mee sekaisin. Kyllä se nyt vain edusti maikkarin linjaa, mutta onhan MTV3 myös tunnettu suomalaisvastainen suvakkimedia, joka haluaa myös mädättää tän maan.

  Reply
 • 7.10.2017 at 15:25
  Permalink

  Toimittajan tehtävä työssään on faktatiedon välittäminen. Kun toimittaja muuntelee totuutta, värittää tai valehtelee uutisoidessaan taikka jättää merkittäviä tiedonosasia kertomatta, hän ei ole enää toimittaja vaan agitaattori. Toimittajan etiikka ei salli häntä julkaisemaan oman aatteellisuutensa mukaisesti väritettyä juttua.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.