Japanissa ennätysmäärä turvapaikanhakijoita – Vain kolme hakemusta hyväksytty tänä vuonna

Japani on tehnyt tänä vuonna tähän mennessä kolme myönteistä turvapaikkapäätöstä, kertoo uutistoimisto Reuters. Turvapaikkaa haki Japanista tuona aikana ennätykselliset 8 561 ihmistä.

Japanin oikeusministeriön mukaan viime vuoden vastaavana aikana myönteisiä päätöksiä tehtiin neljä. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Japanin politiikka on ”hirveää”.

Japani on pitänyt pakolais- ja siirtolaispolitiikkansa erittäin tiukkana, vaikka sen väestö on maailman vanhimpia ikärakenteeltaan.

Tiukan linjan kannattajat perustelevat tiukkaa politiikkaa sillä, että turvapaikan hakeminen tekaistuin perustein on heidän mukaansa yleistynyt. Tähän on heidän mukaansa johtanut vuoden 2010 lainmuutos, joka sallii turvapaikanhakijoiden tehdä töitä tietyin edellytyksin.

”Sellaisten ihmisten määrä näyttää kasvaneen, jotka käyttävät turvapaikkaprosessia väärin”, arvioi Japanin oikeusministeriön virkamies Yasuhiro Hishida.

Lähde: HS

4 thoughts on “Japanissa ennätysmäärä turvapaikanhakijoita – Vain kolme hakemusta hyväksytty tänä vuonna

  • 5.10.2017 at 13:41
    Permalink

    Juuri sellaista kuin sen pitäisiskin olla. Ja nekin jotka saavat jäädä maahan johonkin pakkotyöhön eletuksensa eteen. Kyllä diskoläpsyttelijöiden ja puurokenraalien määrä romahtaisi, tämän kun vielä suomen hallitus ja viranomaiset tajuaisivat.

    Reply
  • 5.10.2017 at 13:44
    Permalink

    ”Japani on pitänyt pakolais- ja siirtolaispolitiikkansa erittäin tiukkana, vaikka sen väestö on maailman vanhimpia ikärakenteeltaan.”

    Mitä sitten? Ei niitä pakolaisia väestörakenteen takia kuulu ottaa vastaan. Toisekseen, islamilaisesta maailmasta tulleet eivät ymmärrä lainkaan japanilaista yhteiskuntaa ja sen tapoja. Se on suurempi kuilu, kuin länsimaissa. Ei tosin ymmärrä aina länsimaisetkaan, vaikka yleisesti osaavatkin sopeutua, mutta ei se ole meillekään helppoa. Japani on oma maailmansa, joka ei ainakaan kulttuurinrikastamista kaipaa. Ja taantunut uskonnollinen islam ei kulttuurina ole mikään rikkaus.

    Japanilainen yhteiskunta ei ole täysin terve, mutta muslimit ei sitä ainakaan kulttuurillisesti paranna yhtään. Japani pysyy kasassa juurikin sen kulttuurillisen yhteneväisyyden vuoksi. He näkevät, että erityisesti islam on valloittaja, ja epäterve tulokas, joka rikkoisi yhteiskunnan stabiilisuutta. Aivan, kuten se on tehnyt Euroopassa. Japanilaiset haluvat kyllä auttaa, mutta myös sen oma yhteiskunta on sairas. Mutta, se on heidän yhteiskuntansa, jota länsimainenkaan ei täysin ymmärrä. Olet tervetullut käymään, mutta nurkkiin ei tarvitse jäädä pyörimään.

    Kristinuskoon japanilaiset suhtautuvat melko neutraalisti, siitäkin huolimatta, että Japani on hyvin maallinen valtio. Toki sillä on omat uskomuksensa, jotka pesee nämä hiekkaerämaiden touhut 6-0. Islam ei ole maallistunut, eikä se tee sitä vielä satoihin vuosiin, jos koskaan.

    En edes ymmärrä, miksi muslimi haluaa Japaniin, kun se ei ole tervetullut sinne. Se ei saa perustaa julkista moskeijaa, ei rukoilla julkisesti tai pukeutua burkhaan. MIKSI kukaan muslimi haluaa sinne, jossa se ei saa mitään avustuksia. Ei edes töitä, koska japanilainen ottaa töihin oman kansalaisensa, koska se on hänen silmissään vakaampi sijoitus. Se on sanaton työnantaja/työntekijä symbioosi, jonka ymmärtääkseen pitää olla japanilainen tai tuntea japanilaista yhteiskuntaa.

    Reply
  • 5.10.2017 at 20:51
    Permalink

    Jokin vuosi Japani otti 38 ja näistä sankareista 12 syyllistyi törkeään raiskaukseen tai ryöstöön 2 vuoden aikana.

    Reply
  • 6.10.2017 at 14:02
    Permalink

    Tämä on ainoaa oikeaa politiikkaa….äänestäkää suomalaiset perussuomalaisia,niin saatamme saada vielä turvallisen suomen takaisin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.