Perussuomalaisten eduskuntaryhmä tukee Kataloniaa – ”Suomen hallitus on tekopyhä”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ihmettelee kovin sanoin Suomen ministereiden haluttomuutta kommentoida Katalonian tilannetta. Ryhmä syyttää hallitusta tekopyhyydestä.

Hallituksen riveistä asiaa on kommentoinut muun muassa Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen, joka sanoi, että kumiluodit ovat hyväksyttävyyden äärirajoilla. Ulkoministeri Timo Soini puolestaan kertoi, että myös katalaanit käyttäytyivät väkivaltaisesti poliisia kohtaan.

– Nämä ovat käsittämättömiä lausuntoja. Väkivalta tuomitaan juuri ja juuri, mutta demokratian estämiseen ei ole kanttia puuttua. Väkivalta rauhanomaisia äänestäjiä kohtaan tuntuu olevan hallituksen mielestä jokaisen maan oma asia, eduskuntaryhmä toteaa.

Eduskuntaryhmän mukaan Katalonian tilanne on merkki EU:n epädemokraattisesta järjestelmästä.

– EU:n jäsenvaltion virkavalta pieksee viattomia äänestäjiä. Samaan aikaan jäsenmaat – mukaan lukien Suomi – levittelevät käsiään. Tämä on häikäilemätöntä tekopyhyyttä, joka todistaa EU:n hyödyttömyyden demokratian välittäjänä, ryhmä jyrähtää.

Eduskuntaryhmä huomauttaa lisäksi, ettei Suomen itsenäisyyskään ollut läpihuutojuttu.

– Satavuotiaan Suomen juhlavuonna ovat päättäjämme häpeällisesti unohtaneet historian ja itsenäisten kansojen oikeuden tulla kuulluksi. Ei Suomessakaan joulukuussa 1917 kyselty bolsevikkien näkemysten perään. Niistä sovittiin myöhemmin, ryhmä muistuttaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä sanoo tuomitsevansa jyrkästi Espanjan hallituksen ja virkavallan toimet katalaaneja vastaan. Ryhmä huomauttaa, että jokaisella kansalla on oltava oikeus rauhanomaiseen äänestykseen ja neuvotteluihin.

– Suomen hallituksen on syytä näyttää esimerkkiä ja tuomita äänestyksen väkivaltainen estäminen.

Lähde: Olli Immonen

2 thoughts on “Perussuomalaisten eduskuntaryhmä tukee Kataloniaa – ”Suomen hallitus on tekopyhä”

  • 6.10.2017 at 19:12
    Permalink

    Aikovatko pitää väkisin katalooneja osana Espanjaa?
    Sama juttu monessa maassa, kansanosia jotka haluavat itsenäistyä. Mikä siinä on ettei voida vain suostua??????

    Reply
  • 6.10.2017 at 19:59
    Permalink

    ”…kumiluodit ovat hyväksyttävyyden äärirajoilla.” Suomen hallitus on täysin munaton, ei edes omaa mielipidettä mistään. EU:n kumileimasin! Ja sitten pannaan Lautakasa Matti antamaan lausuntoa…!?!?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.