Brexitiä kannattavat parlamentin jäsenet raivoissaan – Pääministeri May ilmoitti EU-tuomioistuimen määräysvallan jatkumisesta

2

Iso-Britannian päämibnisteri Theresa May on raivostuttanut brexitiä ajaneet ja sen läpi saaneet parlamentin jäsenet ilmoittamalla EU-tuomioistuimen määräysvallan jatkumisesta eroprosessin ajan.

Euroskeptinen konservatiivien edustaja Jacob Rees-Mogg oli tyrmistynyt ilmoituksesta ja kommentoi painavin sanoin EU-tuomioistuimen määräysvaltaa ja sen kumoamisen symbolista merkitystä koko brexit-äänestyksen tulokselle.

-”Mikäli EU-tuomioistuimella on yhä valtaa Britanniassa, me emme ole lähteneet EU:sta. Se saattaa hyvinkin olla merkityksellisin rajapyykki brexit-äänestyksen tuloksen kunnioittamisessa.”

Toinen konservatiiviedustaja ja brexit-puuhamies Bernard Jenkin muistuttaa äänestystuloksen lisäksi siitä, että useimmat parlamentin edustajat ovat EU:sta eroamisen puolesta äänestäneiden vaalipiirien valitsemia ja että heidän saattaa olla vaikea selittää äänestäjille, miksi Britannia ei vaadi omia lakejaan takaisin.

Charlie Elphicke, konservatiivien jäsen ja osa konservatiivipuolueen European Research Groupia, totesi Brysselin ja EU-parlamentin käytöksen osoittavan että maan tulee olla valmis pärjäämään omillaan heti ensimmäisestä ”unionittomasta” päivästä lähtien, sopimuksen kanssa tai ilman. Konservatiivien edustajat ovat vaatineet Mayta tekemään selväksi että Britannia voi myös lähteä neuvottelupöydästä, mikäli sen toiveita ei huomioida.

-”Saisimme varmasti paremman sopimuksen mikäli EU tietäisi että saatamme lähteä neuvotteluista ilman sopimustakin..”

May liennytteli ilmapiiriä kertomalla että hallitus varautuu kaikkiin vaihtoehtoihin, myös siihen että Britannia jää ilman sopimusta ja että kaikki ero-sopimuksen kohdat on saatava kuntoon ennen kuin neuvottelut tulevaisuuden kaupankäynnistä EU:n ja Britannian välillä voidaan aloittaa.

Margaritis Schinas, EU-komission puhemies totesi pallon olevan tilanteen lopputuleman suhteen täysin Britannian kenttäpuoliskolla.

Lähde: The Guardian

2 KOMMENTIT

  1. Ei kai Mayn ote ala lipsua EU:n painostuksen ja uhkailun alla. Tässä käy vielä niin että koko homma perutaan koska EU mafialla on kuitenkin melkoinen valta jo ja liittovaltio kehtystä ei saa pysäyttää. Sitä ajetaan nyt väkipakolla läpi ennen kuin kansat todella herää. Taustalla on nyt todella häjyt voimat ja EU maat tulevat huomaamaan mitä niskottelusta seuraa. Suomi on saatu ruotuun.

  2. May on hyvin todennäköisesti aivan samaa klikkiä kuin loppu eu köörikin. Jotenkin irvokasta, että vieläkin kuvitellaan politiikkaa tehtävän politikkojen toimesta ylipäätään. Syntipukkeja, joihin turhautunut väki sa purkaa paatostaan sivuuttaen täysin ne todelliset voimat jotka asioita päättävät.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.