Jari Taponen: Poliisia parodioivat tilit pitäisi poistaa Twitteristä

3

Muun muassa Marko Forssin ja muiden nettipoliisien esimiehenä vuosina 2012–2017 toiminut ylikomisario Jari Taponen on tällä hetkellä virkavapaalla työstään ja toimii tutkijana Poliisiammattikorkeakoulussa. Twitterissä hän edelleen kommentoi asioita aktiivisesti.

Taponen ja hänen kollegansa ylikomisario Jussi Huhtela ovat joutuneet sosiaalisessa mediassa negatiivisen kritiikin kohteeksi otettuaan ahkerasti kantaa muun muassa maahanmuuttokysymyksiin. He ovat saaneet kommentteja jopa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholta, joka oli huolissaan poliisin politisoitumisesta.

Taponen ei saamastaan palautteesta huolimatta aio lopettaa ottamasta kantaa ajankohtaisiin asioihin.

– Aion pitää pääni ja jatkaa vastaavalla tavalla suvaitsevaisuudesta puhumista. Minulta on myös kysytty, miksi ylipäänsä puhun tästä tilanteesta niin paljon julkisuudessa. Minusta tämän tietoisuuden eteenpäin vieminen on tärkeää. Vain tiedon avulla tilannetta pystyy ymmärtämään paremmin, sanoo Taponen Helsingin Sanomille.

Twitteriin on Taposen ja Huhtelan kannanottojen jälkeen ilmestynyt myös poliiseja parodioiva tili ”Vihapuhepoliisi Keijo Kaarisade”. Taponen ei moisia tilejä hyväksy, vaan kannattaa niiden poistamista.

– Siinä on mielestäni kyse samasta kuin siinä, että joku kävelee kadulla poliisiksi naamioituneena. Siinä pyritään selvästi poliisin uskottavuuden murentamiseen. On myös mahdollista, että tavallinen kansalainen on tietämättään yhteydessä parodiatiliin yrittäessään tavoittaa poliisin, Taponen toteaa.

Twitter-tilien poistamiseen liittyviin sananvapauden rajoittamisväitteisiin Taponen kommentoi seuraavasti:

– Näissä parodiatileissä on olemassa todellinen mahdollisuus, että ihmiset luulevat niitä oikeaksi poliisiksi, ja niin on myös käynyt. Jos on tarkoitus erehdyttää ihmisiä luulemaan, että kyseessä on oikea poliisi, se ei näkemykseni mukaan mene sananvapauden piiriin. Ihan samalla tavalla kuin poliisina esiintyminen kadullakaan ei kuulu perusoikeuksiin.

Lähde: HS

3 KOMMENTIT

  1. Eikö nämä ole itse aiheuttaneet trumptwiiteillä parodiansa, ei siihen muita ole tarvittu. Kuten terroristi yläasteelle lasten seassa kommentti.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.