Näppäryys osui eduskunnassa työskentelevää omaan nilkkaan

13

Eduskunta-avustaja Erkki Saarinen antoi tiukkaa palautetta S-ryhmän kaupalle sosiaalisessa mediassa. Vastaus veti taatusti erkin hiljaiseksi.

Erkki Saarinen kirjoitti palautteen näin.

Olin S-marketin itsepalvelukassalla Helsingin Itäkeskuksessa ja muistin, että tarvitsen saunaa varten pitkävartisen sytkärin. Kysyin asiaa siinä päivystävältä myyjältä, joka sanoi,

-Tässä ei niitä voi myydä, niitä on vain kassoilla.

Ok, voisiko hakea mulle, niin maksan sitten tässä samalla?

-Ei se käy, kun näissä kassoissa ei niitä voi myydä.

? mutta myydäänhän tässä oluttakin, kun tarkistat iän.

-Joo, mutta sytkäri on tupakkatuote ja näillä kassoilla ei voi myydä.

Mä käytän stä saunan sytytyksessä Äiniössä.

-Ei auta

Mitä hyötyä on 60-v iästä, kun en saa S-marketista edes sytkäriä? Voinko ostaa Wishyä, koska yhteys kossuun?

Asiakaspalvelu Suomen vastaus Vetää väkisinkin hymyn huulille.

Hei Erkki, kiva kuulla tarinastasi ja mukava kuulla, että kauppareissullasi oli jännittäviä käänteitä. Näytät työskentelevän eduskunnassa, niin vähän yllättävää, että joudumme sinulle avaamaan päätöksienne sisältöä.

1.1.2017 astui voimaan uusi tupakkalaki, jonka mukaan tupakkatuotteiden (sytkäri on tupakkatuote) myyntilupa 500€ pitää ostaa jokaiselle kassakoneelle erikseen. Tämän vuoksi tupakkatuotteita ei myydä itsepalvelukassoilla, koska kallista myyntilupaa ei ole ostettu kyseisille koneille.

Jännittäviä ne eduskunnan tekemät päätökset, eikö olekkin?

13 KOMMENTIT

 1. Siinä tämä mielensäpahoittaja ja huomiota hakenut ja joka luuli tekevänsä järisyttävän jutun someen, sai nenilleen oikein kunnolla. Nämä poliitikot ja poliitikan parissa ”työtänsä” tekevät ovat oikeasti aika idiootteja. Säätävät itse idioottimaisia lakeja ja kun reaalimaailma tulee vastaan ollaan niiiin ihmeissään.

 2. Tätä se on ja koko ajan näyttää pahenevan. Päätehtävä näyttää suurimmalla olevan iso(suuri) palkkaisen ”tehtävän” löytäminen, mielellään loppu iäksi.

 3. Tätähän se on. Ryhmäkurin nimissäpainellaan nappeja eikä edes viitsitä lukea mistä päätettiin.

  Nämä on tyhmiä ihmisiä nämä.

 4. Asiakaspalvelu Suomi on tekaistu tili, joka vedättää eri yritysten asiakkaita heidän Facebook-sivuillaan vastaamalla asiakaspalautteeseen asiattomasti.

 5. Mukavasti jätetty mainitsematta, että Erkki Saarinen kyllä vastasi tähän viestiin…jo viikko? sitten.

  • Hieno kommenti mutta olet täysin väärässä. Sytytin on tupakointiväline ja tulitikut ovat tulentekoväline.

 6. ”Voiko sytkäreitä myydä alaikäisille?

  Tupakan sytyttimet ovat tupakkalaissa tarkoitettuja tupakointivälineitä. Tupakointivälineiden myyntiä koskee mm. 18 vuoden ikäraja. Tupakointivälineiden myynnissä on lisäksi huomioitava tupakkalain sääntely esimerkiksi omavalvonnan ja markkinointikiellon suhteen.

  Jotkut sytyttimet ovat muotonsa perusteella selvästi tarkoitettu esimerkiksi takan sytyttämiseen, eikä niitä silloin pidetä tupakointivälineinä. Myöskään tulitikut eivät ole tupakkalaissa tarkoitettuja tupakointivälineitä.”
  Voip olla että on kaupan vaikea erottaa että tuoteryhmässä sytyttimet on montaa sorttia. Osaa sais myydä ja osaa ei. Jos meet myymään (luvatta) niin lähtee (pahimmassa tapauksessa) tupakkiluvat pois. Helpompi todeta että osta tikut.

 7. Ihan viihdyttävä kuvio, jos vaan olis totta.. Tosiaan Asiakaspalvelu Suomi on feikki tili, joka vastailee eri facesivuille päteviltä kuulostavia kommentteja. Nykysuomi.com se tässä on mokaillut, kun uutisoi tarkistamatta jutun todenperäisyyttä…

 8. Asiakaspalvelu Suomi -profiili on tunnettu FB-trolli, eikä sillä ole mitään tekemistä yritysten asiakaspalveluiden kanssa. Jokainen voi käydä itse tutustumassa kyseiseen profiiliin. Fake news ja osoittaa Nykysuomelta amatörimäistä journalismiä.

 9. Niinpä niin näinhän me suomessa olemme tottuneet ja edustajat itse tietenkin tekee / hyväksyy lait joten aivan oikein näpäytetty herraa 🙂

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.