Jussi Halla-ahoa lämmittää konservatiivipuolueen menestys Itävallassa – Sosiaalidemokraatit kiilasivat kakkoseksi

1

Konservatiivipuolue ÖVP on voittanut Itävallan vaalit ja nousee suurimmaksi puolueeksi 31,6% kannatuksellaan. Ensimmäisissä ennusteissa eilen povattiin äärimmäisen maahanmuuttovastaisen Vapauspuolueen, FPÖ:n nousevan toiseksi mutta sosiaalidemokraatit kiilasivat hopeasijalle 26,9 prosentissa. FPÖ:n kannatus jäi 26% tasolle ja kolmas paikka olikin selvä. Neljänneksi tuli nimittäin murskatappion vaaleissa kokeneet Vihreät, joiden kannatus jäi alle neljän prosentin. Vihreiden syöksy edellisistä vaaleista oli lähes yhdeksän prosenttia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho onnittelee facebook-päivityksessään Itävallan kansaa vaalituloksesta ja huomauttaa että ””Yhdellä asialla” pärjää oikein hyvin, jos se asia on riittävän tärkeä.”. Halla-aho viitannee tällä FPÖ:n ja ÖVP:n maahanmuuttoon keskittyneeseen kampanjaan ja näiden melko yhtenevään linjaan asiassa.

-”Vielä parempi uutinen on se, että perinteinen konservatiivipuolue ÖVP on siirtynyt maahanmuuttokysymyksissä FPÖ:n linjoille ja nosti sen ansiosta kannatuksensa melkein 32 prosenttiin.”

Päivityksessään Halla-aho lainasi YLE:ä kirjoitamalla ”Oikeiston tärkeimpinä vaaliteemoina oli maahanmuuton rajoittaminen ja ulkomaalaisille myönnettävien tukien leikkaaminen.” ja ehtii näpäyttämään myöskin suomalaista Kokoomusta.

-”ÖVP:n suomalainen sisarpuolue Kokoomus valitettavasti pitää näitä kysymyksiä lillukanvarsina. Siksi Kokoomus ei varmaan olekaan onnitellut ÖVP:tä.”

Lähde: Facebook

 

 

 

1 KOMMENTTI

  1. Nuoret ovat usein päätöksissään radikaalimpia kuin vanhemmat jotka ovat konservatiivisempia. Tämä näkyi mm. Kataisen, Urpilaisen ja Stubin teoissa. No, nyt jäädään odottelemaan mitä Itävallan uusi johtaja saa aikaiseksi. Jos on sanansa mittainen mies niin rajat menevät kiinni ja maassa luvattomasti asuvat lentävät pihalle.

    Odotellaan tekoja, sanoja on jo kuultu.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.