Suunnitteilla ”uusi intia”, lapsien hyväksikäyttö estää toteutuksen

0

Intiassa vuonna 2016 ihmiskaupan uhriksi ilmoitettiin 9000 lasta. Nousua vuodesta 2015 oli 27%.

Pääministeri Narendra Modi’s visio uudesta Intiasta pitää sisällään kaikille asunnon, sähkön, terveydenhuollon ja koulutuksen.

Presidentti Ram Nath Kovind lausui laulaja Kailash Satyarthi järjestämässä tapahtumassa hyväksikäytettyjen lapsien hyväksi.

”Mitään ei saavuteta, jos lasten seksuaalisen hyväksikäytön ongelmaan ei puututa ja muihin arkoihin aiheisiin, kuten lapsiin kohdistuvista rikoksista ei puhuta. Uskon, että visio ei tule toimimaan vielä, kun juhlimme 75 vuoden vapauttamme.”

Intia viettää 75-vuotis itsenäisyyspäivää vuonna 2022.

Intiassa lapsiin kohdistuvia uhkia ovat, ihmiskauppa, seksuaalinen väkivalta, pakkotyö ja lapsiavioliitto. Ongelma on myös, että lapsilta puuttuu laadukas koulutus ja terveydenhuolto.

Hyväksikäytetty lapsi on normaalisti köyhästä maalaisperheestä, jolle ihmiskauppiaat lupaavat hyvän työpaikan, mutta todellisuudessa ”työpaikka” on bordellissa, tai kotiorjana.

National Crime Records Bureau -lehden mukaan seksuaalisen väkivallan tai pornografisen hyväksikäytön uhriksi joutui 15000 lasta vuonna 2015 Intiassa. Lukua pidetään täysin alakanttiin laskettuna, koska häpeän takia moni jättää esimerkiksi raiskauksen ilmoittamatta.

Lähde: Reuters

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.