Siilinjärven henkirikoksesta kuulustellut vapautettu – ”Ovat olleet läsnä tekopaikalla surman aikaan”

0

Itä-Suomen poliisi on vapauttanut tänään 17.10.2017 noin kello 10.00 kaksi miestä tutkintavankeudesta. He ovat olleet vangittuna Siilinjärvellä 17.9.2017 tehtyyn henkirikokseen liittyen. Miehet otettiin alun perin kiinni perjantain 29.9. ja sunnuntain 1.10. välisenä aikana.

Esitutkinta on edennyt vapautettujen osalta siten, ettei vangitseminen ole näiden kohdalla enää välttämätöntä. Esitutkinnassa kertyneiden tietojen perusteella nyt vapautetut miehet ovat olleet läsnä tekopaikalla uhrin surmaamisen aikaan, mutta heidän ei enää epäillä osallistuneen henkirikokseen.

Esitutkinta on edennyt myös muilta osin. Tutkimusten perusteella on edelleen todennäköisiä syitä epäillä kahden muun miehen aiheuttaneen tahallaan uhrin kuoleman. Nämä epäillyt säilyvät vangittuna. Poliisi ei vielä paljasta yksityiskohtia surmaamistavasta tutkinnallisista syistä.

Esitutkintaa jatketaan tässä vaiheessa etupäässä kuulusteluin sekä erilaisten asiaan liittyvien lausuntojen hankkimisella. Lausunnot liittyvät muun muassa teknisessä tutkimuksessa taltioitujen aineistojen analysointiin.

Syyte on asiassa nostettava viimeistään 5.1.2018.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.