Metsästäjien haavoittama karhu karkuteillä Kuusamossa

1

17.10.2017 aamulla ammuttiin Kuusamossa Kuoliorinteellä karhua. Tapahtumapaikka on Purnuvaarasta / Pulkkasesta Kostonjärven suuntaan. Ammunnan jälkeen karhu jatkoi matkaa Kuikkalammen ja Kangaslammen tuntumaan johon koirat menettivät jäljen. Metsästäjät eivät saaneet karhua saaliiksi. Koska kyseessä on suurpeto, metsästysseurue ilmoitti tapahtumasta poliisille.

Karhun etsintää jatkettiin 18.10.17 poliisin, rajavartiolaitoksen ja suurriistan virka-avun (SRVA) yhteistyöllä. Aluetta haravoitiin koirien ja helikopterin avulla tuloksetta. Alueella liikkuvia pyydetään kiinnittämään huomiota mahdollisesti oudosti tai arvaamattomasti käyttäytyvään karhuun. Havainnoista pyydetään tarvittaessa ilmoittamaan poliisille. Varmuutta siitä onko karhu loukkaantunut ei ole.

Lähde: Poliisi

1 KOMMENTTI

  1. Voi …keleen …kele näitä puusilmiä ja hermoheikkoja. Aina pitää ampua varmoja osumia, aina!! Eläimiä ei saa kiusata. Juuri tästä syystä teen reikiä pahviin ja jokaiseen kyselyyn metsästysseuraan liittymisestä olen kohteliaasti kieltäytynyt. Erästäkin karhua oli ammuttu kahdeksan kertaa ennenkuin se saatiin hengiltä. Ei pitäisi ikimaailmassa ampua jollei ole varma. Toivottavasti ampuja ymmärtää ripustaa kivärinsä naulaan.

    Miltä itsestä tuntuisi jos ammuttaisiin esim. toiseen jalkaan?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.