Oulun poliisi takavarikoi noin 30 kiloa amfetamiinia

3

Oulun poliisilaitos on paljastanut kesän aikana rikoskokonaisuuden, jossa epäillään Ruotsista tuodun Suomeen huomattavia määriä amfetamiinia ja kannabista. Tutkinnassa saatiin estettyä ison amfetamiinierän pääsy myyntiin ja katukauppaan Suomeen.

Poliisi on selvittänyt useaa eri kansalaisuutta olevan organisaation levittäneen huumausaineita Oulun alueella. Organisaation toimesta epäillään tuodun kesän aikana maahan erittäin suuri amfetamiinierä, josta on saatu poliisin suorittamilla etsinnöillä takavarikkoon noin 30 kiloa amfetamiinia. Lisäksi tutkinnan aikana takavarikkoon on saatu yli 8 kiloa hasista ja noin kilo marihuanaa sekä käteistä rahaa ja ajoneuvoja. Takavarikoitujen huumausaineiden arvioitu katukauppa-arvo on noin 1,6 miljoonaa euroa. Määrä on poikkeuksellisen suuri Pohjois-Suomessa.

Samassa kokonaisuudessa epäillään joidenkin osalta myös talousrikoksia ja rahanpesurikoksia.

Rikoskokonaisuuden paljastamiseen ja tutkintaan on käytetty tehokkaasti erilaisia pakkokeinoja ja suoritettu runsaasti kiinniottoja, etsintöjä ja tehty yhteistyötä usean viranomaisen kanssa mm. Ruotsin poliisi, Keskusrikospoliisi ja Tulli ovat avustaneet tutkinnassa. Vangittuna on edelleen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta yhdeksän henkilöä.

Rikosylikomisario Markus Kiiskinen: ”Saimme takavarikoitua Pohjois-Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen suuren erän huumausaineita, joka olisi ilman poliisin tehokasta tutkintaa päätynyt Suomen katukauppaan. Yhteistyö eri viranomaisten kesken oli myös toimivaa. Yksi maahantuontiorganisaatio, joka on koostunut useaa eri kansalaisuutta edustavista henkilöistä, on saatu lopetettua.”

Esitutkintapöytäkirjat ovat siirtymässä syyteharkintaan ja kokonaisuus tullaan käsittelemään tämän vuoden aikana Oulun käräjäoikeudessa.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Lähde: Poliisi

 

3 KOMMENTIT

  1. Avoimet rajat -emme saa sulkeutua sillä haluamme kaiken ruåtsin työntämän paskan sisään maahamme.

  2. Avoimet rajat mahdollistavat huumeiden salakuljetuksen suurissa erissä. Silloin on varaa menettää jokunen erä. Huumekoiria ei riitä autokaistoille ja morjestamalla pääsee poikkeuksetta rajan yli. Varsinkin jos on suojaväritys.

    Mutta on hyvä että tämä määräsaatiin pois katukaupasta. Siitä moni pillinenä olisi tehnyt paljon rötöksä että olisi päässyt sitä ostamaan. Nyt se hävitetään polttamalla joten hiilidioksdi päästöinä menee luonnon kiertokulkuun.

  3. vitut niitä mitään polteta suomen poliisi myy aineet eteenpäin katukauppaan , näin se homma toimii täällä pohjolassa

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.