Sipilä pyrkii Hollannin kanssa yhteistyöhön lobbaamaan ”Yhteistä eurolinjaa”

1

Pääministeri Sipilä on tänään kertonut Suomen ja Hollannin sopivan EU-huippukokouksen yhteydessä tulevaisuuden yhteistyöstä koskien maiden yhteistä eurolinjaa. Sipilän mukaan aie on kannattava koska Hollannin ja Suomen linjat asiassa ovat jo valmiiksi melko lähellä toisiaan.

-”Hollannin kanssa nyt keskustellaan, mitkä voisivat olla maita (joiden kanssa kannat yhtyvät). Tietysti Saksa on hyvin lähellä meitä hallitusneuvotteluiden jälkeenkin.”

Hallitus ilmoitti viime viikolla linjauksestaan siitä, että EU ei tarvitse omaa valtionvarainministeriä tai yhteistä budjettia, joka on sinänsä yllätys ottaen huomioon hallituksen myötämielisyyden liittovaltiokehitystä kohtaan yleensä. Euroalueen menoihin Suomi on valmis osallistumaan EU:n oman budjetin kautta eikä hallitus näe tarpeellisena myöskään yhteiseurooppalaista työttömyysvakuutusta. ”Pahan päivän rahastoa” Suomi ei myöskään kannata. joskin on jäänyt epäselväksi miten ”pahan päivän rahasto” eriäisi EU:n vakausmekanismista.

Hallitusohjelmaan on kirjattu maininta siitä, ettei EU-alueen yhteisvastuu saa kasvaa. Erityisesti parin prosentin kannatuksella operoiva Sinisten eduskuntaryhmä on pyrkinyt pitämään kiinni tästä hallitusohjelman kohdasta.

Suomen ja Hollannin yhteistyöstä sopiminen ei luonnollisesti ole huippukokouksen virallisella asialistalla, vaan asiasta on tarkoitus sopia ”kulisseissa”.

Lähde: KSML

1 KOMMENTTI

  1. Ihan sekaisin päästään tämä jakkupukuinen kalkkuna,tyypillinen vihervassari.Kaikki sitä johtohommiin pääseekin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.