Emeritussuurlähettiläs Himasen mukaan Suomen tulisi liittyä NATO:on välittömästi ja ilman kansanäänestystä

7

Suomen Moskovan entinen suurlähettiläs Hannu Himanen vaatii Suomea liittymään NATO:on välittömästi ja ilman kansanäänestystä. Hänen mukaansa Venäjän uhka tulevaisuudessa on niin suuri, ettei Venäjän voimankäyttöä Suomea vastaan voida sulkea pois.

Kansanäänestystä Himanen ei tahdo missään tapauksessa.

-”Kansanäänestys toisi mukanaan epävarmuutta ja selviä turvallisuusriskejä. Se tarjoaisi ulkopuoliseen vaikuttamiseen otollisen mahdollisuuden, johon ainakin Venäjä tarttuisi hanakasti.”

Kirjassaan ”Länttä vai itää-Suomi ja geopolitiikan paluu”, Himanen korostaa NATO-jäsenyyden tärkeyttä ja pitäisi jäsenyyttä vastustavien kannan voittoa Venäjän onnistumisena pyrkimyksissään. Jäsenyys olisi hänen mukaansa erityisen ajankohtaista juuri.

-”Viime vuosien kehitys Suomen turvallisuusympäristössä on vahvistanut näkemystäni liittoutumisen hyödyistä. Muuttunut kansainvälinen tilanne korostaa liittoutumisen ajankohtaisuutta ja kiireellisyyttä.”

Esimerkiksi Venäjän uuden suurlähettilään mainintaa Venäjän mahdollisista vastatoimista Suomen NATO-jäsenyyden vuoksi Himanen pitää uhkailuna ja rajapolitiikkana.

-”Juuri tähän Venäjän informaatiovaikuttaminen pyrkii

: se vihjailee reagoivansa Suomen Nato-jäsenyyteen ”riittävin” sotilaallisin keinoin ja haluaa siten synnyttää suomalaisissa pelonsekaisia käsityksiä liittoutumisen kielteisistä seurauksista.”

-”On valheellista väittää, että Nato olisi Venäjän vihollinen tai että Nato hautoisi hyökkäyksellisiä aikeita Venäjää vastaan. Se on Venäjän disinformaation synnyttämä narratiivi, jota Venäjä ylläpitää oman aggressiivisen politiikkansa peittelemiseksi. ”

Lähde: IS

7 KOMMENTIT

 1. Paljon suurempi uhka on kehitysmaalaiset loiset tällä hetkellä Lähi-Idästä ja Afrikasta.

 2. Venäjä ja Putinin trollit eivät halua Suomen liittyvän Natoon,koska silloin Suomen miehittäminen ei ole niin helppoa kuin nykyisessä tilanteessa.

 3. Nato ei näiden asiantuntujoiden mukaan kykene hyökkäämään. Mitähän mieltä serbit, afgaanit ja mm mente negrolaiset on asiasta? Niskaan tullut pommi ei ole hyökkäystä kun sen tiputtaa puolustusliitto?

  Muistan jo ala-asteelta, eli 90-luvun alusta, kun media lietsoi pelkoa asiasta ja joku viisas aikuinen silloinkin, eli noin 30 vuotta sitten, tiesi että jos ei NYT liitytä natoon niin Venäjä on ihan just täällä.

  Yhteistä näille natolobbareille on perusteluiden puuttuminen. Mitä Venäjä hyötyisi siitä että saisi sitoa suuren osan sotilasresursseistaan Suomen kontrollointiin? Verrattuna siihen että Suomi pysyy puhtaana usan ja naton sotilasjoukoista eikö muutu alustamaaksi siionistiarmeijalle?

  Pelkkä iänikuinen hokeminen etupiiristä ja talvisodasta ilman mitään konkreettista substanssia on vähän kuin kausirokotteet, ne ovat suunnattu vain tyhmille ihmisille yhdessä fluorihammastahnan kanssa.

  Sitten taas kun miettii ”läntisen” klikin motiiveita Venäjän kaatamiselle, ei niistä ole pulaa.

 4. Himanen runkkaa niin niin pitkään ja hartaasti että suurin nato-kiima menee ohi. Ja sen jälkeen kun pystyy taas ajattelemaan selkeästi, miettii mistä se uhka Suomen valtiolle ja suomalaisille tulee? Kuka sen uhan on luonut ja mitä se konreettisesti tarkoittaa.

 5. Tällähän ei ole mitään tekemistä Venäjän kanssa, vaan Nato on välikappale kulttuurimarksismin ajamisessa. Lisäksi tietysti rahasampo USA:n asefirmoille, kun alamaiset (=NATO:ssa ei ole jäseniä, tai liittolaisia, vaan alamaisia) voidaan lahjoa/pakottaa ostamaan niiltä poskettomasti ylihinnoiteltua kalustoa.

  Monilta poliitikoilta ja virkamiehiltä puuttuu järjelliset Nato-jäsenyyden perustelut täysin, koska heidän mielipiteet perustuvat tilille kilahtavaan summaan.

  USA:n ja Venäjän välillä ei tule olemaan mitään sotaa proxy-sotien lisäksi, mutta USA kyllä pyrkii aktiivisesti luomaan keinotekoisia konflikteja, mm. Suomen ja Venäjän välille. Jos jotain voi sanoa varmasti on se, että Suomelle ei ole missään tapauksessa edullista ottaa osaa tällaiseen keinotekoisesti manipuloituun konfliktiin, joka voidaan toteuttaa esim. erikoisjoukkojen false flaggina.

  • Valitettavasti vaikuttaa siltä, että Suomesta ollaan tekemässä uhrattavaa pelinappulaa mm. Himasen, muiden virkamiesten ja poliitikkojen toimesta, jotka pakenevat sitten ennakkoilmoituksella Lontooseen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.