SDP:n varavaltuutettu Deek Gurhan tuomittiin laittoman maahantulon järjestämisestä

8

SDP:n varavaltuutettuna Helsingissä toimiva Deek Gurhania on tuomittu laittoman maahantulon järjestämisestä. Tuomioksi tuli 40 päiväsakkoa eli 640 euroa. Gurhan ei omien sanojensa mukaan tiedä jatkaako luottamustehtävässä.

Syyte tuli puolueelle yllätyksenä vaikka Gurhan oli saanut syytteen asiasta jo viime keväänä, kuntavaalien ehdokasasettelun aikaan. Gurhan jätti kertomatta puolueelleen saamastaan syytteestä. Helsingin Sosialidemokraatit ry:n toiminnanjohtaja Laura Ylitalo kertoo ettei Helsingin demareilla olisi ollut mitään mahdollisuutta tehdä asialle jotakin.

-”Ehdokasasettelu oli päättänyt, kun saimme tietää asiasta. Mitään ei ollut enää tehtävissä”

Ylitalon mukaan Gurhanilta evättiin varavaltuutetun paikan päälle tulevat luottamustehtävät luottamuspaikkaneuvotteluiden jälkeen puolueen saatua tietää syytteestä.

-””On aivan selvää, että Gurhanin olisi pitänyt kertoa saamastaan syytteestä ennen ehdokasasettelua. Tämän takia piirihallitus päätti sitten myöhemmin, että hän ei saa lisää luottamustehtäviä kuten lautakuntapaikkoja.”

Miehen keräämät 428 ääntä olisivat muussa tapauksessa riittäneet Ylitalon mukaan esimerkiksi lautakuntapaikkaan.

Oikeudessa katsottiin toteennäytetyksi että Gurhan toi maahan laittomasti vaimonsa siskon, joka matkusti Suomeen Gurhanin vaimon passilla. Oikeuden mielestä tekoa eivät puolustaneet humanitaariset tai läheisiin perhesuhteisiin liittyvät vaikuttimet tai turvallisuuteen vaikuttavat syyt. Tämä johtui siitä, että Etiopiassa ei ollut sotaa, vaan maa oli rauhallinen. Helsingin käräjäoikeus huomautti tuomiossa, että laittoman maahantulon järjestäminen ”on suhteellisen ankarasti rangaistava rikos”.

Lähde: HS

8 KOMMENTIT

  1. Niinhän ne demarit taas kunnostautuu Haluavat väriä ehdokkaisiin niinkun vihreätkin Eipä sen väliä vaikka valehtelevat ja ovat rikollisia

  2. Paskalla on taipumus ennenpitkään pullahtaa pinnalle -tutkimista riittäisi niin SDP:n riveissä kuin muuallakin, monet politiikot ovat mukana kehitysmaalaisten maahantuontibisbisneksessä. Kyse on kymmenien miljoonien veivauksesta ja lasku siitä lankeaa kantaväestöön kuuluvien veronmaksajien hoidettavaksi -kokonaisuudessaan.

    Suomeen on saatava TÄYSIN KORRUPTIOSTA VAPAA taho tutkimaan näitä tapauksia, nykyisellä järjestelmällä ei ole kykyä eikä edes haluja puuttua lainvastaiseen toimintaan. Kehitysmaalaisten maahantunkeutumiselle on tultava loppu! Kuri ja järjestys on palautettava välittömästi!

  3. Tyypillinen rikollinen DEMARI joita tuossa työväenpuolueessa tuntuu nykyaikana riittävän. Vielä kun on väriltään tumma on puoleuekirja ja nousu kohti puolueeliittiä varma.Ikävä vaan että rötökset tulevat ilmi vaihtoehto medioiden ansiosta. Myös rajat aukaiseva lakialoite työvoiman vapaalle liikkumisella ympäri maailman kuuluu tämän työvaäenpuolueen kärkihankkeisiin.

  4. Käräjäoikeus sanoo ”suhteellisen ankarasti rangaistava rikos” mutta silti päästää ukon 640 eurolla pälkähästä. Linnaa pitäisi antaa. Mikä olikaan tuomarin puoluekanta, entä DEMLA:n jäsenyys?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.