Viikonlopun mielenosoituksiin liittyen tehty rikosilmoitus Tampereella

2

Tampereella mellakoinniksi äitynyt vastamielenosoitus on suurehkon medianäkyvyyden lisäksi poikinut rikosilmoituksen. Anarkistien järjestämään vastamielenosoitukseen osallistuneet pyrkivät poliisin käskyistä, poliisin kanssa sovituista pelisäännöistä ja jopa fyysisistä pakkokeinoista huolimatta pääsemään fyysiseen kontaktiin Pohjoismaisen vastarintaliikkeen järjestämän mielenosoituksen osanottajien kanssa.

Poliisi kirjasi rikosilmoituksen Tampereella Satakunnan sillan tapahumista lauantaina 21.10. Naamioitunut väkijoukko pyrki estämään poliisin virkatoimia mm. heittelemällä paukkupommeilla poliiseja ja poliisin ratsuja. Silta oli suljettu liikenteeltä eri ryhmittymien pitämiseksi erillään mielenosoituksen turvaamiseksi.

Epäillyn väkivaltaisen mellakan osalta esitutkinta on edelleen alkuvaiheessa ja poliisi koostaa esitutkintamateriaalia. Tutkittavassa asiassa ei ole tehty kiinniottoja.

Nykysuomi kirjoitti poliisin valmisteluista mielenosoituksiin liittyen. Lue uutinen täältä.

Poliisi kertoi tapahtumien kulusta välittömästi mielenosoituksien jälkeen

”Tampereella oli tänään kaksi mielenosoitusta. Ns. varsinainen mielenosoitus oli aluksi Laukontorilla, josta mielenosoittajat siirtyivät marssien oikeustalolle. Vastamielenosoittajat kokoontuivat Keskustorille.

Vastamielenosoitusta pitäneet ryhmittymät pyrkivät hyökkäämään ns. varsinaiseen mielenosoitukseen osallistujia kohtaan mm. Hämeensillalla ja Satakunnansillalla ja he heittelivät paukkupommeja toisia mielenosoittajia ja poliiseja kohti.Poliisin tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi loúkkaantunut niistä.

Poliisi asettui ryhmittymien väliin, jotta vastamielenosoittajat eivät pääseet varsinaisiin mielenosoittajiin käsiksi. Tapahtumien vuoksi liikenne oli pysähdyksissä useita kertoja Tampereen keskustassa, ja junaliikenne oli suljettuna Poriin ja Vaasaan päin vähän aikaa, kun vastamielenosoittajia oli junaraiteilla. Yksikään juna ei kuitenkaan viivästynyt tapahtumien vuoksi.”

Lähde: Poliisi

2 KOMMENTIT

  1. Tampereen liikennejärjestelyt on hoidetty tyhmästi. Kun Satakunnan silta on kiinni, niin Tampereen läpi pääsee vain Ratinan sillan kautta. Hämeensiltaa pitkinhän ei yksityisautoilua sallita. Ja sitten ihmetellään mihin ihmeeseen ostovoima keskustasta hävisi.

    Voi tyhmiä Tampereen päättäjiä. Ja lisää tulee ratikan vuoksi. Kolme vuotta möyritään niin ettei ostovoima halua tulla lähellekkään keskustaa. No, Tampere on konkurssissa. Sen siitä saa kun johtajana oli koukkunenäinen ja suippokorvainen nainen. Jonka isä perusti ja omisti muuan insinööritoimiston.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.