Nettipoliisi Hokkasen blogi: Kiusaaminen on rikos, myös netissä! (video)

6

Ylikonstaapeli Teemu Hokkanen aloitti hiljattain nettipoliisina Helsingin poliisilaitoksella. Hokkanen kirjoittaa jatkossa säännöllisesti ajankohtaisia rikosilmiöitä koskevia kirjoituksia, jotka julkaistaan sekä Facebookissa että Poliisiblogissa.

Ensimmäinen kirjoitus käsittelee nettikiusaamista.

‒ Olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut, että ”kaikki rumat teot eivät ole rikoksia, mutta kaikki rikokset ovat rumia tekoja”. Tämä pätee erinomaisen hyvin muun muassa nettikiusaamiseen. Sanana nettikiusaaminen on myös osin harhaanjohtava, sillä erittäin usein nettikiusaaminen on tosiasiallisesti netissä tai netin avulla tapahtuvaa rikollisuutta. Samoin ilmeisesti edelleen elää käsitys, että nettikiusaaminen olisi jotakin sellaista, johon pääasiassa lapset syyllistyvät. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä jo monia vuosia sitten havaittiin, että nuoret käyttäytyvät netissä(kin) pääasiassa hyvin. Aikuiset taas työllistävät poliisia erilaisine nettiinkin läikkyvine riitoineen huomattavasti enemmän, ylikonstaapeli Teemu Hokkanen kirjoittaa.

Koko tekstin voi lukea osoitteessa http://blogi.poliisi.fi/kiusaaminen-rikos-myos-netissa/.

Ylikonstaapeli Teemu Hokkasen löytää myös Facebookista ja Twitteristä.

Katso Hokkasen video mainoksen alapuolelta.

Lähde: Poliisi

6 KOMMENTIT

  1. Sari Essayah vaatii: Juha Kärkkäinen on saatava kuriin!

    Itkeäkö vai nauraa ja kummalle vai molemmille?

  2. ”kaikki rikokset ovat rumia tekoja”.

    Tämä kertoo aika vaarallisesta mielenlaadusta. Onko esim kannabiksen käyttäminen kipuihin, ms-tautiin, unettomuuteen etc ruma teko vain siksi että lakikirjassa lukee niin?

  3. Syytettynä pitäisi olla koko Suomen valtiovalta sitten Mauno Koiviston vahvan markan politiikan omien kansalaistensa kiusaamisesta

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.