Sari Essayah vaatii: Juha Kärkkäinen on saatava kuriin!

25

Kristillisdemokraattien puheenjohtajana toimiva kansanedustaja Sari Essayah vaatii tavarataloketju Kärkkäinen Oy:n omistajan Juha Kärkkäisen toiminnan panemista kuriin.

–Juutalaisvastaisuus eli antisemitismi nostaa ikävä kyllä päätään myös täällä meillä Suomessa. Erityisesti tavaratalo Kärkkäinen ja sen omistaja Juha Kärkkäinen ovat syyllistyneet vuosien ajan juutalaisvastaisiin kirjoituksiin omissa julkaisuissaan. On erittäin tärkeää, että meillä Suomessa tällainen toiminta saadaan kuriin, Essayah sanoo yhteisöpalvelu Twitterissä julkaistussa videoviestissään.

Essayah korostaa, että lainsäädännön täytyy antaa paremmat mahdollisuudet puuttua kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Tekstiiliyhtiö Marimekko on ilmoittanut selvittävänsä yhteistyökumppaneidensa toimia Kärkkäisen kanssa. Myös polkupyörävalmistaja Helkama arvelee todennäköisesti luopuvansa yhteistyöstä tavarataloketju Kärkkäisen kanssa.

Lähde: US

25 KOMMENTIT

 1. Antisemitisti-kortin heittäjillä on yhteinen piirre olla koskematta tikullakaan itse väitöksiin. Riittää että mukana on jotain minkä voi edes etäisesti liittä juutalaisiin, että asiasta on mahdotonta keskustella tai perustella vääräksi.

  Kutstuaan myös itselleen valehteluksi.

 2. Jaa mihin kuriin Kärkkäinen pitää saada? On se nyt ihme noitajahtia. Minä itse olen päättänyt boikotoida Helkamaa, Marimekkoa en ole ikinä edes harkinnut ostavani. Kärkkäinen saa minusta olla ihan mitä itse haluaa olla. Kuka on se helvatan hyvä viisas, joka tietää, mitä Kärkkäisen kuuluu ja saa olla, jotta hänen kauppansa saa tässä maassa palvella ihmisiä ?

 3. Mitäs tämä juutlainen-essayah kuivana akkana oikein huutelee? Jos muistatte kun Jyväskylän nais-peräpalloilijat tekivät itsestään kalenterin niin silloinkin Essayah julisti telaketjufeminismiä. Muutenkin koko henkilö on feikki kun juutalaisena istuu kristillisten johdossa. Juutalaisethan tappoivat Jeesuksen. Eivätkä tunnusta uutta testamenttia eivätkä sitä että Jeesus oli messias.

  Mutta antaa sen mölytä. Se että joku on onnistunut elämässään ja kauppa sen kun kasvaa näiden ”boikotoinnista” ja huutelusta huolimatta, taitaa kirvellä aika lailla. Ei taida olla omaan elämäänsä tyytyväinen. Ainakaan kun katsoo kuvassa sen naamaa niin ei uskoisi että se on minua paljon nuorempi.

  • Menikö väärinpäin? Judea julisti sodan Saksaa vastaan tuona vuonna. Katso vaikka googlen kuvahaulla ”Judea declares war”.

 4. Kummallista noitajahtia. En osta helkamaa, enkä marimekon tuotteita jatkossakaan. Kärkkäisellä käyn kyllä kaupoilla.

 5. Antisemitismi on ymmärrettävää nykymaailmassa, kun ajatellaan esimerkiksi sorosta ja hänen ”laillista” ihmiskauppa toimintaansa sun muuta. Itse olen puhdas antisemitisti ja sellasena pysyn, sionistijutkuthan niistä naruista nykypäivänä vetelee, mm. amerikassa ja euroopassa. Köyhien kyykyttäminen on niitten ihanne harrastuksensa ja rahaa palaa kaikkeen järjettömään paskaan, mutta ei esimerkiksi köyhien jeesaamiseen taitaa monta jutkua löytyä meidänkin eduskunnasta mm. Laura Huhtasaari paljasti itsensä tällaiseksi henkilöksi, että siitä vaan huhtasaarta äänestämään presidentiksi takkikääntyy ja nopeasti 🙂 hyvä puhuja on, mutta päänsisällä taitaa jyllätä aivan toisenlaiset aatteet.

 6. niin ja mitä kärkkäiseen tulee, avovaimoni pitää kyseistä kauppaa erittäin laadukkaana ja hyvänä, en ymmärrä tätä sarin ajatusmaailmaa en sitten yhtään.

 7. Miten nämä henkilöt aikovat boikotoida juutalaisvastaisesta toiminnasta ja mielipiteistä irtisanoutumattomia ja katumattomia muslimeja?
  Olettaisin että he vaativat vokkibisneksen, muslimien ja moskeijojen boikotoimista sosiaalisten ympyröiden, yritystoiminnan ja yhteiskunnan kaikissa toiminnoissa koska arvopohja?

 8. Pitäis Sarin sietää kaikkia tasapuolisesti kun on uskonnon edustaja Eihän kristillinen saa ketään haukkua En tiedä mitä Kärkkäinen on sanonut enkä pidä väliäkään koska täytyyhän suomessa olla edes jonkinlainen sananvapaus vaikka sitäkin rajoitetaan törkeästi En ole kyllä ennen huomannut tällaista rajoittamista mutta kun matut tuli suomeen niin sananvapaus pistettiin liekaan MIKSI ?????

 9. Kärkkäinenhän on jo ajat sitten lopettanut tuon kaiken. Miksi nyt vaahdotaan? Onko joku mahtava valtias päättänyt, että tällaisten toimintahistorioiden ihmisten koko elämäntyö on raunioitettava ja että nämä eivät saisi juuri menestyä? Rangaistuksetkin (oikeusmurhat) on kärsitty.

  Onko nyt kyseessä bisnesten kaatamisessa jonkun muun bisneksen asialla oleminen ja koko syy uuteen sotaan se, että Kärkkäisen bisnekset eli markkinatila aiotaan ryöstää?

  Vai onko ikävä juttu, kun tiedetään, että K on monessa asiassa toisinajattelija muutenkin?

 10. Kun ostaa Kärkkäiseltä, tietää, ettei tule vahingossa ostaneeksi niiden yritysten tuotteita, jotka ovat sananvapautta vastaan.

 11. Onko kukaan koskaan kysynyt Kärkkäiseltä miksi hänellä on näitä, joidenkin mielestä vääriä, mielipiteitä? Tuskin niitä on koulussa opetettu eli ovatko ne syntyneet kokemusten kautta?

 12. Eihän tässä ole sananvapaudesta kysymys,vaan yllytämisestä juutalaisuutta vastaa siintä on tässä kysymys.Miksi Suomalainen ihminen ei ymmärä sitä,Suomalainen tykkää matuista niitähän ei saa moittia eikä islamiuskovaisia,mutta juutalaisia ja mustalaisia saa halveksia minkä takia onko ne huunonpia,kuin muut.Näistä asioista on kysymys jos ymmärrette.SUOMEN KANSA.

 13. Varttuneemmat kommentoijat varmaan muistavat lapsuudestaan ”Korkeäjännitys”-sarjakuvat joissa Urheat liittoutuneiden sotilaat pelkäämättömästi tappoivat pahoja saksalaisia. Samaan aikaan opettajat koulussa kertoivat kauheista holokau(s)ti kohtaloista. Myöhemmin teidän piti lukea Ann(e) Frankin päiväkirjat ja ehkä jopa kirjoittaa siitä essee. Koko ikänne olette katsoneet(ja tulette katsomaan) sotaelokuvia joissa lukemattomat kerrat urheat liittoutuneiden sankarit tappavat pahat natsit. S(c)hindlerin lista on tietysti kaikille tuttu. Se jopa tuntuu ihan oikealta dokumentaarilta, ovathan kaikki tapahtumat ovat juuri niinkuin on opetettu ja ohjaajana on usein ollut tietysti kaikkien rakastama Steven Spielberg!. Joka vuosi ilmestyy uusi elokuva samasta aiheesta. Pakollinen maininta pahoista natseista (ja homoilusta sekä monikulttuurisuudesta) on nykyisin myös lähes joka tv-sarjassa genrestä riippumatta . Myös YLE esittää paljon pahoista natseista kertovia dokumentaareja esim. kuinka ”Kuoleman Enkeli” Mengele vihellellen valitsi ihmisiä julmiin lääketieteellisiin kokeiluihinsa.

  En ole ikinä elämäni aikana nähnyt valtavirran elokuvaa bolshevikkien joukkomurhista tai keitä heitä johtivat. Suurimmalle osalle ihmisistä termi ”Holodomor” on tuntematon, Tai Hooton-suunnitelma, tai Kalergi-suunnitelma. Tuskin kukaan on kuullut herrasta nimeltä genrikh yagoda. Missään ei myöskään puhuta miljoonien saksalaisten sotavankien näännyttämisestä nälkään tai siviilien palopommituksista dresdenissä.Yli 80-vuotias saksalaismummeli piti laittaa vankilaan kun puhui julkisesti väärää narratiivia.

  Miksiköhän Kärkkäinen pitää saada kuriin?

 14. Nää ovat myyneet uskonsa rahalle ja Sari uskoo että OVAT oikeita uskovia nämä Soroksen pojat

 15. Juutalaiset muuten julistivat sodan Saksalle ja organisoivat boikotin saksalaistuotteille.
  Lisäksi houkuttelivat Usa:n maailmansotaan.

 16. Tuenosoituksen täytyy olla konkreettista että sillä on vaikutusta.

  Nimetään viholliset, koska vihollisia ne ovat:

  Helsingin Sanomat(Sanoma Oy) Jos te tilaatte vielä tätä roskajulkaisua lopettakaa tilaus heti!

  Kaikki ne firmat mustalle listalle jotka yrittävät hankaloittaa Kärkkäisen liiketoimintaa.

  Kaikki ne poliittiset puolueet mustalle listalle jotka yrittävät hankaloittaa suomalaisen yrittäjän toimintaa.

  Toisin sanoen KAIKKI puolueet koska yksikään ei ole astunut esille puolustamaan Kärkkäistä.

  KAIKKI puolueet ovat kotimaisen yrittäjyyden vihollisia Suomessa.

 17. Olisipa mielenkiintoista tietää, miten aktiivisti Esayah on tarttunut esim. kauppaketjuihin, jotka myyvät kiduttamalla tapettujen eläinten lihaa?
  Ei taida uskaltaa ottaa kantaa…
  Helppohan sen on lähteä yhtä ihmistä mustamaalaamaan kun muuhun ei pysty!

 18. Minun mielestäni kakki väkivaltaiset ideologiat voisi kieltää. Nykyään islam on suurin niistä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.