Törkeää ilkivaltaa Iisalmen asemalla – Vakavalta junaonnettomuudelta vältyttiin

Iisalmen juna-asemalla oli sunnuntai-illan ja maanantaiaamun välisenä aikana murtauduttu sähkökaappiin ja kaapin sisälle oli sytytetty tuli. Tuli oli tuhonnut kaapin sisällä sähköjohtoja ja muuta kaapin sisältöä. Lisäksi oli junaradan vaihteenlämmityskaappeja kytketty pois päältä.

Auki murrettu sähkökaappi sijaitsee juna-asemalta noin 200 metriä eteläsuuntaan, ennen Paloisvirran ylittävää rautatiesiltaa.

Paikalla käyneen Destia railin turvalaiteasentajan mukaan on tilanteessa ollut iso vaaratilanne tarjolla. Näin olisi etenkin ollut, mikäli palon vuoksi olisivat johdot täysin tuhoutuneet.

Poliisin suorittamassa tutkinnassa todettiin kaapin sisällä sinne laitettua vierasta ja helposti syttyvää materiaalia. Muutakin paloa edistävää ainetta oli tekijä ilmeisesti käyttänyt. Tällaista ainetta sisältänyt pullo löytyi osittain palaneen kaapin edustalta.

Lisäksi todettiin, että ratapihan alueella oli avattu vaihteenlämmityskaappeja. Kaapeista oli kytketty vaihteenlämmittimet pois päältä ja lisäksi oli päävirrat katkaistu. Pienempääkin ilkivaltaa oli paialla tehty.

Turvalaiteasentajan mukaan suurin vaaratilanne liikenteelle on ollut silloin, kun palo on ollut vielä käynnissä. Turvalaitteet eivät mahdolllisesti olisi tuolloin toimineet, joka olisi aiheuttanut tuntuvan vaaratilanteen liikkeellä olleille junille. Vikatilanteen tullessa kytkeytyy junien väriohjaus punaiselle ja tuolloin hoidetaan junien turvallinen liikennöinti henkilövoimin. Tämä olisi aiheuttanut tuntuvaakin viivästystä liikenteelle. Mikäli kaapissa sisällä olleet kaapelit olisivat kokonaan tuhoutuneet, olisi junien turvallinen liikenne voitu joutua hoitamaan mahdollisesti parinkin päivän ajan käsivälitteisesti, jonka seurauksena junien aikatauluihin olisi tullut huomattaviakin viivästymisiä.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Törkeää ilkivaltaa Iisalmen asemalla – Vakavalta junaonnettomuudelta vältyttiin

 • 31.10.2017 at 15:11
  Permalink

  Silloin kun Suomessa asuin suomalaisia ei moista ilkivaltaa tavattu lainkaan. Sillä tällainen ilkivalta vaarantaa suomalaisten henkiä. Mutta mikähän taho tahtoo suomalaisten kuolevan ja rampautuvan? Ketkä tekevät tällaisia terroritekoja?

  Reply
 • 31.10.2017 at 16:16
  Permalink

  Onko kyseessä Euroopan rautateille luvattu rikastava islamkulttuuri?

  Reply
 • 31.10.2017 at 19:53
  Permalink

  ISIS on antanut jo kuukausia sitten terroristisoluille toimintaohjeen, jossa käskytetään iskemään nimenomaisesti raideliikennettä vastaan. Vaikka en elämästäni sinkkuna paljoa nakkaakaan, niin intoni matkustaa junalla lopsahti kuin Kamelin paska hiekka-aavikolle. Tähän kun vielä lisätään jutku-ämmä Berner VR:n ”saneerauksineen” niin voin vakuuttaa teille kovasti inflaatiosta kärsinyttä päätäni vadille ellei näiden ”tahojen” ”koordinoidun yhteistoiminnan” tuloksena ei ainutkaan ”Lentävä Kalakukko” mäne Kuopioon päin.
  Muistakakaapa tosiaankin tuo ISIS!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *