”Isänpäivä pysyy yhä isänpäivänä” – Helsingin kaupunki ampui alas apulaispormestarin ilmoituksen

9

Nykysuomi kirjoitti tänään osan Helsingin kaupungin päiväkodeista luopuvan isänpäivän vietosta ja että sitä oltaisiin korvaamassa sukupuolineutraalilla ”läheistenpäivällä”. Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on kuitenkin ilmoittanut varapormestari Pia Pakarisen (kok.) ilmoituksen kanssa ristiriidassa olevasta linjauksesta.

”Isänpäivä pysyy yhä isänpäivänä Helsingin kaupungin päiväkodeissa, johon niin isä kuin muutkin läheiset ovat lämpimästi tervetulleita. Kaikkiin päiväkotiemme juhliin vanhemmat ja muutkin läheiset ovat aina tervetulleita. Isänpäivää juhlitaan Helsingin päiväkodeissa aamupalan merkeissä viikolla 45.”

Näin ollen ”lapsen edulla” perusteltu ”läheistenpäivä” näyttäisi, ainakin laajemmassa mittakaavassa, peruuntuneen. Pakarisen mukaan ”mitään yleistä ohjeistusta ei ole, eikä tule.”. Tähän kommenttiin peilattuna Helsingin kaupungin ilmoitus isänpäivän vankkumattomasta asemasta kuulostaa jopa siltä, ettei kaupungilla ole aivan selvää, kuka asioista päättää tai millä laajuudella.

Pakarinen perusteli ilmoitustaan osittain myöskin sukupuolineutraalilla ajattelulla ja ”uusilla perhemalleilla”. Pakarisen kantaa äitienpäivän viettoon päiväkodeissa ei ole saatu tietoon.

Nykysuomen aiemman artikkelin aiheesta voit lukea täältä.

Täsmennys uutiseen klo 20:50 – Kyseessä ei ole Helsingin varapormestari, vaan apulaispormestari. Virhe korjattu myös otsikon osalta.

 

9 KOMMENTIT

    • Onneksi, mutta kyllä täysjärkiset ovat todella vähissä niissä piireissä! Niin kuin tämä esittäjä, Kokoomuksen vihervasemmistosiiven Pia Pakarisen ja EU; mepin esimerkit todeksi osoittavat!

  1. Tää on taas tätä lesbofemmarivedätystä eli jos lapsella kaks äitii niin onhan se vähän outoo viettää isänpäivää, joo..mutta entä jos onkin kaks isukkia.

  2. Tämähän on loukkaus kaikkia isiä kohtaan!
    Vietettäköön läheisten päivää erikseen,jos sellaiseen on tarvetta.

  3. Kaikkia satanan vajakkeja tässä maialmassa on ja vielä yhteiskunnalisesti merkittävisissä toimissa. Tuollaiset pitäisi erottaa ja sytätä syrjään kaikesta yhteiskunnalisesta toiminnasta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.