Asuntomurtoaalto Itä-Uudellamaalla – Viikon sisään yli 20 tapausta, teot jatkuvat päivittäin

2

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on tapahtunut useita asuntomurtoja syys- lokakuun aikana. Viimeisen viikon sisällä asuntomurroista on kirjattu jo yli 20 rikosilmoitusta ja teot jatkuvat edelleen päivittäin.

Sarjoituksen perusteella on todettavissa, että murrot ovat kohdistuneet erityisesti omakotitaloihin, jotka sijaitsevat melko syrjäisillä paikoilla. Taloihin on tunkeuduttu päiväsaikaan asukkaiden poissa ollessa, useimmiten talon terassin oven tai takapihan puoleisen oven kautta oven lasi rikkomalla. Asunnoista on anastettu pääasiassa koruja, pienelektroniikkaa ja rahaa.

Rikosilmiön pysäyttämiseksi ja rikosten selvittämiseksi poliisi on käynnistänyt vaadittavat toimenpiteet. Poliisi on muun muassa tehnyt murtopaikoilla teknistä rikospaikkatutkintaa ja puhuttanut alueen asukkaita. Poliisi pyrkii myös lisäämään näkyvää partiointia erityisesti omakotitaloalueilla.

Omakotitaloissa murtoihin on hyvä suojautua ennalta muun muassa pitämällä talo asutun näköisenä ja huolehtimalla siitä, että talon lukitukset ovat asianmukaisessa kunnossa. Naapurien kanssa on myös hyvä sopia talon tarkkailusta, kun itse on muualla. Pihan valaistusta on hyvä tehostaa liiketunnistimilla. Havainnot epämääräisistä alueella liikkuvista ajoneuvoista ja henkilöistä on myös hyvä ilmoittaa poliisille.

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa asuntomurtojen selvittämistä ja pyytää asiaan liittyviä vihjeitä. Havainnoista voi soittaa poliisin vihjepuhelimeen 02954 36442 klo 8-16 välisenä aikana tai ilmoittaa sähköpostilla projektitutkinta.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Lähde: Poliisi

2 KOMMENTIT

  1. Tilanne pahenee päivä päivältä, ja poliisin vähenevät resurssit on Poran jälkeen suunnattukin tehokkaasti PoHan palkkojen, palkkioiden ja muiden etujen lisäksi vain kansalaisten mielipiteiden vaientamiseen. Mitä valtiovalta olettaa kansalaisten tekevän kun ihmisillä hätä vain kasvaa ja ainoa vastaus asiaintilan esilletuomisesta on uhkailu mielipidevankeudella?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.