Punainen risti hassasi 4,3 miljoonaa euroa ebolarahoja huijaukseen

10

Länsi-Afrikassa riehuvan ebolaviruksen hillitsemiseen tarkoitettuja rahoja on 5% mennyt kaikkialle muuhun kuin itse avuntarvitsijoille.

Punaisen ristin tilintarkistuksessa on selvinnyt, että noin 100 miljoonan apurahoista, noin 5 miljoonaa on mennyt suoraan huijareille.

Rahoja on saatu huijattua mm tekaistuilla tullimaksuilla, ylihinnoitetuilla tuotteilla ja työntekijämaksuilla, joita on laskutettu olemattomista henkilöistä.

Huijauksen kohdemaat ovat olleet Liberia 2,7 miljoonaa dollaria, suurimmat menetykset ovat tulleet ylihinnoitelluista tuotteista. Sierra Leonessa pankit huijasivat 2 miljoonaa dollaria ja Guineassa väärennetyillä tullimaksuilla rahaa saatiin 1 miljoonan dollarin verran.

Huijaukset ajoittuvat 2014-2016 vuosien välille, kun suurin epidemiauhka oli päällä. Taudin leviämiseen reagoitiin nopeasti, joka mahdollisti huijaukset. Punainen risti on ilmoittanut olevansa tarkempi tulevaisuudessa ja kiristävänsä tutkintaa.

Punainen risti on pahoillaan menetetyistä rahoista.

Lähde: BBC

10 KOMMENTIT

 1. Mutta kuka muistaa sen kun Punainen risti kikkaili osakkeilla ja niiden romahdettua menetti 30 miljoonaa salku arvosta? Ja sitten oltiin taas liipaiden kanssa liikkeellä.

 2. Punainen risti on globaali rikollisjärjestö. Erittäin röyhkeä sellainen. JOS Suomi olisi oikeusvaltio SPR:n toiminta tutkittaisiin perinpohjaisesti, mitkään järjestön toiminta-alueista ei kestä lähempää tarkastelua, limaisinta toiminta kuitenkin on pakolaisbisneksen ympärillä jolla Suomen punainen risti ryöstää suomalaista veronmaksajaa täysin häikäilemättömästi. Kyse on satojen miljoonien bisneksestä.

 3. No eipä taas yllätä, että tämä liivijengi on ollut taas ”kähmimässä” rahoja. Eiköhän ne rahat ole vain kadonnut parempiin taskuihin ja sitten vain syytetään, että meitä on huijattu.

  Samalla tavalla katosi Punaiselta Ristiltä noin puolisen miljardia dollaria, jotka oli kerätty Haitin maanjäristyksen uhreille. Punainen risti onnistui rakentamaan kymmenkunta rakennusta Haitille puolella miljardilla ja loput rahoista katosi.

 4. Laillistettu rosvojoukko valtion suojeluksessa. Organisaatio mafiaan verrattava järjestelmä. Alin aivopesty ja valjastettu rahan kerämiseen, tuloista suurin osa valuu pamppujen huippu palkkoihin.

 5. En ole enään vuosikausiin uskonut Punaisen Ristin toimintaan, enkä ole antanut sille senttiäkään.

 6. Jos jolla kulla ja varmasti onkin eläkeläis vanhempia. Kieltäkää rakkaat ihmiset heitä laittamassa killinkejään SPR:n rahanpesufiman / ihmiskaupan suternöörien lippaisiin, koska se paketti kahvia ja tuoretta leipää on se, jonka ikänsä työtä tehnyt ikäihminen tarvitsee kaappiinsa ja jääkaappiinsa.
  SPR on kautta aikain kuten Suomen valtion ”kehitysavun” ovat tietyt ihmisvihaajat ja kyynikot tienneet menevän suoraan päin persettä ja kehitysmaiden korruptutoituneiden diktaattorien itselleen, sukulaisillen, kannattajilleen ja ennen kaikkea armeijalle sekä viellä kauniiksi lopuksi sikäläiselle mafialle myytäväksi mustassa pörssissä suomalaisen tomaatin hinnalla.
  Oma lukunsa on tietenkin YK ja sen ”erityisjärjestöt”, jotka haukkaavat yhtä pitkästi kuin Ahtisaari Karjalan rieskaa ”maakuntamatkoillaan” eli siitä näki, että mies on ollut YK:n palkkalistoilla kärsimässä kaikkien nälkää näkevien ja edes ruoasta joskus kuulleiden takia otsansa hiessä ja vyönsä itkiessä raskasta taakkaansa.

 7. kiitos tästäkin KOKOOMUS ja KESKUSTA.lle
  tämä on 1 juttu muiden juttujen mukana
  ei tarvi noita äänestää pressan vaaleissa

  • Eurooppa on vielä kusessa noiden vaarallisten tautien takia jotka leviävät matujen mukana. Jo nyt on Euroopassa ilmennyt harvinaisempia tauteja joihin ei kantaväestöllä ole vastustuskykyä, koska taudeista luultiin jo päässeen eroon aikoja sitten. Rokotteet ovat tehottomia näitä superkantoja vastaan. Mutta tämä on hinta siitä väestönvaihdosta joka Euroopassa on menossa.Toivon että joku nopeasti leviävä tappava super Pandemia iskee brysseliin ja niittää porukkaa EU:n pääkallopaikalta ja että alue eristetään muusta maailmasta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.