Perussuomalaiset Nuoret tyrmää nettiäänestyksen

4

Suomen hallitus on linjannut, että Suomi valmistelee sähköisen äänestämisen käyttöönottamista perinteisen äänestämisen rinnalle. Perussuomalaiset Nuoret pitää linjausta vahingollisena ja vaarallisena.

Perinteisen paperiäänestyksen ylivertainen etu on sen ehdoton luotettavuus. Vaalivilpistä on mahdoton esittää varteenotettavaa epäilyä, kun jokainen kansalainen voi todeta järjestelmän toiminnan omin silmin ja kilpailevien puolueiden valitsemat vaalivirkailijat valvovat toinen toisiaan.

Erityisesti kotoa tapahtuvassa nettiäänestyksessä järjestelmän luotettavuuden arviointi jää asiantuntijoiden käsiin. Vaikka järjestelmä sinällään olisikin tietoturvallinen ja luotettava, yksittäinen äänestäjä voi perustellusti sitä epäillä. Tällaisille epäilyksille ei saa jättää tilaa.

Tulevaisuus voi tuoda mukanaan hyvinkin epävakaita aikoja myös Suomelle. Vaalitoimitus, jonka luotettavuutta yksikään kansalainen ei voi uskottavasti epäillä, on demokratian viimeinen lukko. Se varmistaa ihmisten luottamuksen koko demokraattiseen järjestelmään, ja jos tuo luottamus katoaa, muuttuvat epävakaat ajat entistä epävakaammiksi.

Artikkelikuvassa PS-Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Lähde: PS-Nuoret

4 KOMMENTIT

  1. Mitenkä niin? Minä en ainakaan luota nykyiseenkään vaalisysteemiin. En usko kuin verottajaan. Se muistaa kaikkia suomalaisia, vaikka ne muuttaisivat suomeliasta pois.

  2. Minä en kyllä ole huomannut suomalaisessa vaalitavassa enkä toteutuksessa mitään läpinäkyvää. Usko äänestämällä vaikuttamiseen on karissut jo vuosia sitten. Vanhasta tottumuksesta käyn kyllä numeron lappuun laittamassa, vaikka uskoa vaikutuksiin ei ole.

  3. Hyvin on pelannut Virossa ,mutta suomi on jostain muualta koska edullista systeemiä ei haluta pitää maksaa miljardia ,Viro olisi antanut systeemin ilmaiseksi Suomelle ei kelvannut

  4. En luota nykyiseenkään järjestelmään -valvontaa on seuraavissa vaaleissa tiukennettava huomattavasti.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.