Poliisi: Mikkelin henkirikostutkinta etenee – Uhri oli lähes tuntematon

0

Mikkelissä Raviradantiellä 1.11.2017 murhasta todennäköisin syin vangitun miehen kuulustelut ovat jatkuneet. Rikoksesta epäilty on kertonut henkilökohtaisista motiiveistaan varsin avoimesti mutta kyseessä olevat asiat ovat julkisuuslain mukaan salassa pidettäviä. Motiivit eivät kuitenkaan liity millään tavalla uhrin kansallisuuteen, aikaisempaan riitaan, päihteisiin tai aatteellisiin seikkoihin. Rikos on kohdistunut sattumanvaraisesti tekijälle lähes tuntemattomaan henkilöön.

Tapauksen yhteydessä epäilty kohdisti soluasunnossa väkivaltaa myös uhrin tyttöystävää kohtaan ja tästä on kirjattu ilmoitus pahoinpitelystä. Pahoinpitelyssä ei käytetty teräasetta, eikä uhri saanut vakavia vammoja.

Itä-Suomen poliisi on kuulustellut asiaan liittyen useita todistajia, joiden kertomukset tukevat epäillyn kuvausta tapahtumien kulusta. Tapahtumapaikan tekninen tutkinta ja uhrin oikeuslääketieteellinen tutkimus on tehty. Myös näiden tutkimusten tulokset vastaavat taktisessa tutkinnassa esille tulleita seikkoja. Varsinkin oikeuslääketieteellinen tutkimus tukee sitä, että tekotavan törkeys ja julmuus aiheuttavat murhan tunnusmerkistön täyttymisen rikosoikeudellisesti ainakin esitutkintavaiheessa. Poliisi pitää tapausta käytännössä selvitettynä mutta esitutkintapöytäkirjan kokoaminen vie oman aikansa. Esitutkintapöytäkirja pyritään saamaan syyteharkintaan mahdollisimman pian.

Syyte asiassa on nostettava viimeistään 31.1.2018.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.