Napsterin keksijä, entinen Facebook-pomo paljastaa: ”Facebook suunniteltiin hyödyntämään ihmisen heikkouksia”

3

Edesmenneen Napsterin keksijä ja facebookin entinen johtaja Sean Parker paljastaa tietoja facebookin kehitysvaiheen ideoinnista ja palvelun rakentamisen lähtökohdista. Parker kertoo Axion haastattelussa alkuperäisen(kin) kysymyksen olleen ”Kuinka saamme mahdollisimman paljon aikaasi ja tietoista huomiotasi?”.

Ratkaisuksi osoittautui, kuten myöhemmin on käynyt ilmi, ”sosiaalisen palautteen vahvistamisen kierre”.

-”Se tarkoitti ja tarkoittaa, että meidän pitää antaa sinulle pieni dopamiini-annos aina, kun joku tykkää tai kommentoi julkaisuasi, valokuvaasi tai mitä vain… Se on sosiaalisen palautteen vahvistamisen kierre. Hyväksikäytämme ihmisen heikkoutta. Keksijät tiesivät tämän ja me teimme sen silti.”

Haastattelussa Parker kertoo muunmuassa vakuuttaneen sosiaalisesta mediasta syystä tai toisesta ulkona pysytteleville kuinka ”he lopulta nappaavat sinut”. Tämän lisäksi Parker osoittaa huolensa sosiaalisen median vaikutuksesta ihmisiin ja yhteiskuntaan, etenkin lapsiin.

-”Luoja tietää mitä se tekee lastemme aivoille…”

Lähde: AXIOS

Mainos

3 KOMMENTIT

  1. No, sehän tiedetään jo: holisteja, dopamiini holisteja. Suurimmasta osasta ksvaa maanisia narsisteja sekä sosiopaatteja. Osan masentuessa ja pudotessa depressioon. Mutta käytännössä sosialisen median käyttäjistä ei koskaan kasva normaaljea henkilöitä koska joka kerta kun itse saa ”puhua” (kuten minä tässä nyt) ei kyse ole normaalista sosialisesta kanssakäymisestä, vaan ”minä olen oikeassa”. Jos joku vastaa kirjotukseeni niin ”hän on väärässä” ja väittely asiasta kun asiasta voi alkaa. Tämä vain siksi että kirjoittamisesta jää pois niin monta asiaa sosialiseen kanssakäymiseen verrattuna. Kirjoitaminen ei ole dialogia.

    Joko hoksasitte ne muut tavat? Yksi on tämä: foorumit ja blogit.

  2. Siis jonkin sortin huomioriippuvuutta/persoonallisuushäiriö tai jotain puolinarsistista paskaa mikä riivaa nykyään kaikkia. Vaan mistäkö moinen johtuu?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.