Kela maksoi eläkeläiselle toimeentulotukea 1,97 euroa – ”Suoranaista pilkkaa!”

16

Työkyvyttömyyseläkkeellä jo 17 vuotta ollut lähihoitaja pöyristyi Kelalta saamastaan toimeentulotukipäätöksestä. Naisella on pieni eläke, ja hänellä on jatkuva kipulääkitys. Hän sairastaa spinaalistenoosia, ja hänen selkärankansa on useista kohti vaurioitunut. Nainen kertoo olevansa myös taipuvainen masennukseen ja paniikkihäiriöön, joihin hänellä on myös lääkitys.

Naisella on viisi aikuista lasta. Naisen vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen asuinkaupungin sosiaalihoitaja oli kommentoinut, että lapset eivät ole velvollisia elättämään vanhempiaan.

Pienen eläkkeensä vuoksi nainen teki omien sanojensa mukaan typerästi lainattuaan ruokarahaa lapsiltaan, mutta muuta vaihtoehtoa ei siinä tilanteessa ollut. Nämä tilisiirrot näkyivät naisen tilillä, ja ne tulkittiin tuloksi. Lainojen takaisinmaksua ei kuitenkaan katsottu menoksi.

Nainen haki toimeentulotukea Kelalta syyskuulta, ja sai päätöksen: toimeentuloa maksetaan koko kuukaudelta 1,97 euroa.

– Tällainen apu on yhtä tyhjän kanssa ja suoraan sanottuna silkkaa vi**uilua. Olen ajatellut itseni ja muiden puolesta, että emme merkitse mitään yhteiskunnalle. Tuollainen ”apu” on suoranaista pilkkaa. Menisin kyllä töihin, mutta en pysty. Edes kauppakassin kantaminen ei enää onnistu, nainen kommentoi Nykysuomelle.

Nainen pelkää näiden asioiden ajavan hänet takaisin masennustilaan, vaikka hänen vointinsa tällä hetkellä onkin olosuhteisiin nähden hyvä. Pahimmillaan hän ei ole pystynyt nousemaan pariin kuukauteen sängystä ylös.

– Vain lapset pelastivat minut, ja psykiatri, jolla kävin vuosia. Tuossa on Kymenvirta vieressä, jos Kela haluaa minut sieltä onkia, nainen sanoo puoliksi leikillään.

– Tässä on nyt menty takaisin aikoihin, jolloin köyhä talonpoika sai isännältään jauhopussin, kun näki perhe nälkää.

Nainen kertoo harkitsevansa oikeustoimia Kelaa vastaan.

– Tiedän muutaman tutun, jotka nielevät itku silmässä Kelan ja muiden viranomaisten päätökset, eivätkä jaksa enää taistella, He näkevät nälkää, ovat ilman lääkkeitä, laskut menevät perintään ja sitä rataa.

– Julkisuuden kautta voisi ainakin joidenkin silmät aueta Kelan toiminnasta. Ne ajavat ihmiset psyykkisiin sairauksiin näillä teoillaan. Kyllä tässä pitäisi vähän herätellä Suomen kansaa, etteivät ihan kaikkea niele, nainen päättää.

Mainos

16 KOMMENTIT

 1. Näin suomalaisia juuri kohdellaan, mutta annas olla, jos luukulla on matu.

 2. Ennen kuin marssii matujen omaan sossuun eli KELAAN tyhjennä ajoissa tilisi kokonaan. Ja kerro sukulaisille että tilille ei saa laittaa mitään. Vene,mökki,scootteri tai mopo myyntiin tai tukea et saa. Jos olet matu niin ovi auki ja hakemaan sitä ” palkkaa ” joka luvattiin kun tulla Suomeen.

 3. Perus toimintaa. Vihervasemmistolaiset ei osaa käyttää harkintaa. Väärä kansalaisuus Tätä se on nykypäivä. Lääkkeet jää apteekkiin jos syödä meinaat. Samoin osa hoitoajoista on peruttava koska rahat ei riitä ylimääräsiin sairaalamaksuihin

 4. Tuossa toimeentulotuen mukana tulee esim. Maksusiitomus reseptilääkkeisiin ja lääkärilaskuihin, joten hän hyötyy tuosta päätöksesta aika rajusti enemmän kun tuon 2 euroa.

 5. Toimeentulotukeen vaikuttaa mahdolliset muut tuet/tulot ja toimeentulotuki ei siis ole mikään kiinteä summa. Jos muista tuloista on tullut riittävästi perusosaa ; on täysin perusteltua tuo toimeentulotuen koko, valitettavasti! (Uutisestakaan ei selviä mitä nämä muut tulot olivat jne.)

 6. Naisparka. Valkoinen suomalainen, sairas, ollut työelämässä ja kasvattanut sekä kouluttanut lapsensa. Eli privelitsin puolelle menee ja pahasti. Mutta jokaisella pilvellä on hopea reunus. Joku somppu akka kuolluttapainoa suomalaiseen satamaan avustettavan verran oleva autonkin käyntiin pakkasaamuna saava ”ryyppy” joutuu vastoin kaikkia ”kansainvälisiä” ihmisoikeuslakeja ja inhimillisyysvajetta estävien sopimusten vastaisesti sekä riitasointuisesti tinkimään kela-keijun maksamasta hien hajuisesta oleskelusta kokonaiset 1,97 e vähemmän tämän edm. valkoisen kolonialistin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ylimystö-ihon kaltaisen yläluokkaisen kalpeuden omaavana kartaron rouvana sillä aikaa kun mustat riipivät puuvillatuppoja puuvillapellolla läkähdyttävän auringon paahteessa.

 7. Tässä näkee kuinka SUOMALAISIA arvostetaan Rajan takaa lasketaan maahan partalapsia ja ne saa ruuaksikin kaikki mitä vaatiivat veronmaksajat saa elättää ja myös pieneläkekäiset Kuinka voi olla päättäjät noin TYHMIÄ

 8. On kummallista kun valkoisen kansan Suomessa pitä olla neekeri tai ählämi saadakseen sosiaalituet ilman ongelmia.

  Tyhmimmät vielä kehtavat väittää (itselleen) että tämä ei ole mitään suunniteltua väestön tuhoamiseksi.

 9. Mitään ei saa tilillä näkyä!Eli jos saat rahalahjaa niin se suoraan käteen ei tilille! Jos joudut lainaamaan niin takaisin maksu käteisellä ei tilille! Kaikki lasketaan tuloiksi!

 10. Voi voi elämä on.Meitä oon paljon jotka tarvitsee apua niin ei tämän yhden tarvii valittaa.Ole tyytyväinen siihen mitä on.Mokoma valittaja.

 11. Kannattaa myös siinä hakemuksessa mainita että rahaa on tullut lainaksi ja maksetaan takaisin. Toimitan vaikka tiliotteen seuraavaan hakemukseen missä lainan takaisin maksu näkyy. Tilillepanoja ei huomioida mikäli hakija kertoo että ovat vain lainassa. Eihän vippejäkään huomioida….

 12. Toimeentulotuki on viiimesijainen etuus. Jos esim nuoren aikuisen vanhemmilla on rahaa laittaa lapselle joka kuu onhan se tietty ensisijaista. Näin ollen tätä sovelletaan kaikkiin. Oma vika jos ei voi ilmoittaa että nämä rahat on vaan lainassa.

 13. Päätöksen tehnyt joku ulkomaalaistaustainen ”kiireapulainen” ja nauraa vielä kotonaankin hienoa pilaa valkonaamalle.Kansan viha nousee koko ajan ja saavuttaa pikapuolin sen pisteen että alkaa tapahtua.Nuo kelan tuet eivät ole enää tänä päivänä valkoihoisille.

 14. Kas kun lapsesi laittoi lainan pankkitilin kautta? Kyllähän sen jokainen tietää, että ei mitään pankin kautta, kaikki syynätään, ikävä kyllä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.