Saksa ja Britannia sijoittavat sademetsiin 153 miljoonaa dollaria

2

Saksa ja Britannia ovat sijoittaneet 153 miljoonaa dollaria sademetsien suojeluun ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ja metsähakkuiden vähentämiseksi.

Rahat on sijoitettu Amazon rahastoon, mihin myös Norja on sijoittanut 40 mijoonaa dollaria.

Tavoite on saada metsähakkuut loppumaan Braziliassa. Tuloksia on tullut vuosi vuodelta. Vuodesta elokuusta 2016, heinäkuuhun 2017, elin tärkeää sademetsää kaadettiin 16% vähemmän.

Brasilian kongressiedustaja Jose Sarney Filho, joka toimii myös ympäristöministerinä on sanonut, ettei Brasilia pärjää pelkällä omalla valvonnalla, vaan tarvitsee ulkopuolista tukea ja rahoitusta.

Noin 88 miljoonaa dollaria käytetään Kahteen Brasilian osavaltioon ja tarkemmin paikallisille viljelijöille ja maatalouksille.

Brasilian eniten kasvavat alat ovat lihateollisuus, kahvi ja soijatuotteet, jotka tarvitsevat tilaa. Rahoituksen tarkoitus on saada tuottajat mukaan suojeluhankkeeseen.

Brasiliassa sijatsee osa maailman suurimmasta sademetsästä, jonka säilyttämistä pidetään välttämättömänä hiilipäästöjen vähentämisessä ja ilmastonmuutoksen torjunnassa.

25 miljoonaa dollaria menee alueelliseen metsänsuojeluhankkeeseen Brasiliassa, Kolumbiassa ja Perussa ja osittain Amazonin osiin. Tämä 25 mijoonaa on Britannian osuus rahoituksesta.

Lähde: Reuters

 

 

2 KOMMENTIT

  1. Eikös se ollut tämä Olli-Pekka Heinonen (kok), joka osti 2000-luvun alussa Viestintä- ja Liikenneministerinä ”ilmaa” Saksasta kuutioittain, mutta lopulta tämän ”sijoituksen” modumentaalinen rökäle -voitto haihtui kuin tuhka ilmaan.

  2. Millähän nuo idiootit ”suojelevat” omistuksiaan. Viidakossa on viidakon lait ja metsää hakataan laittomasti vaikka sitä omistaisi Euroopan kuningas junkker. Veronmaksajat kiittävät tästäkin ”maapallon kehitysavusta” On nuo päättäjät melkoisia valopäitä ja itsevarmoja kun luulevat että rahalla voi toisesta maanosasta valtaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.