Länsimetro aloitti matkustajaliikennöinnin vihdoin tänään aamulla – väkeä riitti ensimmäisessä vuorossa

2

Länsimetroa ajetaan kahdella linjalla, toinen reitti kulkee Matinkylän ja Vuosaaren välillä, toinen Tapiolan ja Mellunmäen välillä. 

Idässä joka toinen juna ajaa Mellunmäkeen ja joka toinen Vuosaareen, aivan kuten aiemminkin. Lännessä joka toinen juna kääntyy ympäri Tapiolassa ja joka toinen jatkaa Matinkylään. Liikenne on sujunut ongelmitta.

Alun perin metroliikenteen oli määrä käynnistyä 15.8 2016.  Alkuperäisten suunnitelman mukaan länsimetron liikenne olisi voinut käynnistyä jo vuonna 2014.

Länsimetron kakkosvaiheen, eli Espoon Matinkylän ja Kivenlahden välisen osuuden on arvioitu valmistuvan 2020-luvun alussa.

2 KOMMENTIT

  1. Kehä-III:n karsinassa asuvilla rittää siis odottelemista. Kivenlahteenkin tehdään savisille pelloille niin paljon elementtisiä home-taloja että oikein ihmetyttää. Eivätkä ihmiset näe miten kaikki paikat kasvavat itiö-kasveja. Se kertoo että nuha ja flusssa ja reumat tulevat olemaan sielä asuvien ainaisena riesana. Kosteus on yksi pahimmista terveyden tuhoajista.

  2. On nyt paljon sitten erilaista linjaa. Olkaa varovaisia ettette vaan hyppää väärään metroon.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.