Kuukausiveloitteiset liikkumisen palvelupaketit nyt todellisuutta Helsingissä – Vaihtoehto auton omistamiselle

4

Suomalainen, runsaasti kansainvälistä huomiota ja rahoitusta vuonna 2017 kerännyt MaaS Global lanseeraa Länsimetron avauksen yhteydessä pääkaupunkiseudulle Whim-mobiilisovelluksen uudet liikkumisen palvelupaketit ja kymmenen euron lyhyen matkan taksimatkat.

”Meidän mielestämme yksikään kulkuväline ei yksin pysty ratkaisemaan nykyaikaisen, aktiivisen elämän tarpeita riittävän joustavalla ja kestävällä tavalla. Esimerkiksi uusi Länsimetro toimiessaankin tuo mukanaan ajankohtaisen kysymyksen, kuinka kulkea matka asemalle. Ja miten vaikkapa viikonloppujen pitempien matkojen hoitaminen olisi edelleenkään mahdollista ilman autoa?” sanoo Sampo Hietanen, MaaS Global -yrityksen toimitusjohtaja ja perustaja.

”Julkinen liikenne, taksit, yhteiskäyttöautot, auton vuokraus ja vaikkapa kaupunkipyörät näyttelevät jokainen omaa tärkeää osaansa arjen toimivuudessa. Todellisen vaihtoehdon esimerkiksi perheen kakkosautolle nämä muodostavat vasta sitten, kun niiden parhaiden puolien yhdistämisestä tehdään ihmisille tarpeeksi helppoa ja houkuttelevaa,” Hietanen jatkaa.

Whim kokoaa nyt eri liikkumismuotojen parhaat puolet yhteen helppokäyttöiseksi palveluksi ja tarjoaa modernin vaihtoehdon auton omistamiselle.

Lukuisilla koti- ja ulkomaisilla innovaatiopalkinnoilla palkittu suomalainen Whim-mobiilisovellus kokoaa HSL:n, Taksi Helsingin, Lähitaksin, Veho, Sixt ja Hertz -autovuokraamoiden varaamisen ja maksamisen sekä kaikki tarvittavat matkaliput yhteen. Kaupunkipyörät ja yhteiskäyttöautot liitetään palveluun alkuvuoden 2018 aikana. Matkat voi maksaa joko matka kerrallaan tai yhdellä edullisemmalla kuukausimaksulla.

Kympin taksista uusi, helppo vaihtoehto raideliityntäliikenteeseen

Uusi WHIM Urban -kuukausipaketti tarjoaa rajattoman määrän HSL:n kertalippuja, maksimissaan 10 € taksikyydit alle viiden kilometrin matkoilla, sekä kiinteähintaisen 49 €/vrk maksavan Vehon autovuokrauksen. Helsingin sisäisen liikenteen kattavaa erikoishintaista vain 49 euroa maksavaa WHIM Urban -kuukausipakettia myydään 3 000:lle nopeimmalle. HSL:n seutulippuja kuukauden tarpeet sisältävä paketti maksaa 99 euroa.

“Siirrymme nyt puheista tekoihin ja tiputamme kynnystä ottaa kaikki hyöty irti vaikkapa Länsimetrosta. Kymmenellä eurolla suurin osa pääkaupunkiseudun asukkaista pystyy matkustamaan aina lähimmälle metro- tai paikallisjuna-asemalle. Ja kun pitempiin reissuihin saa vielä auton alle viidelläkympillä päivä, uskomme ihmisten arjen todellakin helpottuvan,” Hietanen sanoo.

Maailman ensimmäinen “all-inclusive”-liikkumispaketti haastamaan auton omistamisen

Auton omistamisen kustannus on noin 500 €/kk. WHIM Unlimited -kuukausipaketti tarjoaa yhdellä kiinteällä 499 euron hinnalla kaikki liikennemuodot vapaasti käyttöön, mukaan lukien auton käytön. Paketti sisältää kaiken liikkumiseen tarvittavan, kuten joka päivälle joko Vehon vuokra-auton tai rajoittamattoman määrän taksimatkoja (alle viisi kilometriä), sekä rajattoman määrän HSL:n kertalippuja joka päivä. Näitä erikoishintaisia ”all-inclusive”-paketteja tulee tarjolle aluksi rajoitettu 300 kpl erä.

“Samalla rahalla kuin pelkkään keskivertoauton seisottamiseen kadulla kuluu, saa nyt joka päivälle aina sen sopivimman kulkumuodon ilman omistamisen huolia ja vaivaa. Ja mikäli jollain tietyllä reissulla tarvitsee vaikkapa tilavampaa farmari tai hieman ylellisempää kokemusta, on se mahdollista maksamalla päiväkohtainen lisämaksu. Uskomme tämän ratkaisun vetoavan nuoriin fiksuihin sukupolviin, joille liikkuminen omistamisen sijaan on tärkeämpää. Lisäksi kilpailemme etenkin perheen kakkosauton hankinnan kanssa,” Hietanen jatkaa.

Whim-mobiilisovellus ladattavissa osoitteesta https://whimapp.com

Lähde: Whim

Mainos

4 KOMMENTIT

  1. On kiinnostavaa nähdä ne todelliset hinnat näiden tutustumistarjousten jälkeen. Veikkaan, että silloin ei enää houkuttele niin paljon.

  2. Mitä tarkoittaa rajattomat taksimatkat? Voiko ajaa 5km matkoja päivässä niin paljon kuin haluaa tuolla 499€/kk? Mitä jos haluan mennä taksilla Ouluun, pilkon sen matkan 5km pätkiin enkä maksa mitään?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.