Suomessa eniten yleistyneet sukunimet: Ali, Ahmed, Mohamed, Hassan, Hussein…

Sukunimi-info-verkkosivusto tarjoaa monipuolista ja mielenkiintoista tietoa suomalaisista sukunimistä.

Tilastoissa erityisesti silmään pistää osio, jossa listataan Suomen kansalaisilla viime vuosina eniten yleistyneitä nimiä. Listalla ei suomalaisperäisiä nimiä näy. Muutaman viime vuoden massiivinen maahanmuuttoaalto näkyy näissäkin tilastoissa, sillä kymmenen eniten Suomen kansalaisten keskuudessa yleistynyttä nimeä ajanjaksolla 2014-2017 ovat Ali, Ahmed, Mohamed, Hassan, Nguyen, Hussein, Abdi, Mahamed, Omar ja Tran.

Eniten pois vaihdetut: Kakkinen, Pölhö, Hyypiö…

Hauska yksityiskohta sivustolla on eniten pois vaihdettujen nimien lista, josta löytyy sellaisia sukunimiä kuin Pölhö, Hyypiö, Sikiö, Karvanen, Nuija, Möykky, Varvas ja Lerssi. Kaikkein eniten pois vaihdettu sukunimi on Kakkinen.

Nimilistaa katsoessa ei tarvitse miettiä, miksi ne on vaihdettu pois. Katso tilastot kokonaisuudessaan Sukunimi-info-sivuilta.

Lähde: Sukunimi-info

6 thoughts on “Suomessa eniten yleistyneet sukunimet: Ali, Ahmed, Mohamed, Hassan, Hussein…

  • 23.11.2017 at 16:15
    Permalink

    Virtanen jäi siis hopealle. Voiton vei vuohennussija ali nerg.

    Reply
    • 23.11.2017 at 17:04
      Permalink

      Korhonenhan on jo jonkin aikaa ollut Virtasen edellä. Mutta että Kakkisen suku sammuu, se on sääli. Mutta jäähän nimi kuitenkin historian kirjoihin, eikä ole pelkästään sukututkijoiden herkän vainun varassa että Kakkisia oli joskus olemassa.

      Ja onhan aina mahdollista että tulevaisuudessa joku ottaa nimen uudelleen käyttöön, ja mikä parempaa, yhdistää sen vielä toiseen sukunimeen. Olisihan vaikkapa sateenkaaripoikaperheen sukunimenä Kakkinen-Lerssi, suorastaan edustusluokkaa.

      Reply
  • 24.11.2017 at 10:21
    Permalink

    Suomessa on tosiaan valtava määrä vietnamilaisia. Yli 30 v. Suomessa eivätkä vielä ole integroituneet, hyvin harva toisenkaan polven vietnamilainen edes puhuu suomea.

    Reply
  • 25.11.2017 at 14:56
    Permalink

    Milloin maahantunkeutuja muuttuu maahanmuuttajaksi?
    Vaikka puuro olisikin paskaa tai mämmiä niin yleistyykö nimi Ahmatti?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.