Suomessa eniten yleistyneet sukunimet: Ali, Ahmed, Mohamed, Hassan, Hussein…

6

Sukunimi-info-verkkosivusto tarjoaa monipuolista ja mielenkiintoista tietoa suomalaisista sukunimistä.

Tilastoissa erityisesti silmään pistää osio, jossa listataan Suomen kansalaisilla viime vuosina eniten yleistyneitä nimiä. Listalla ei suomalaisperäisiä nimiä näy. Muutaman viime vuoden massiivinen maahanmuuttoaalto näkyy näissäkin tilastoissa, sillä kymmenen eniten Suomen kansalaisten keskuudessa yleistynyttä nimeä ajanjaksolla 2014-2017 ovat Ali, Ahmed, Mohamed, Hassan, Nguyen, Hussein, Abdi, Mahamed, Omar ja Tran.

Eniten pois vaihdetut: Kakkinen, Pölhö, Hyypiö…

Hauska yksityiskohta sivustolla on eniten pois vaihdettujen nimien lista, josta löytyy sellaisia sukunimiä kuin Pölhö, Hyypiö, Sikiö, Karvanen, Nuija, Möykky, Varvas ja Lerssi. Kaikkein eniten pois vaihdettu sukunimi on Kakkinen.

Nimilistaa katsoessa ei tarvitse miettiä, miksi ne on vaihdettu pois. Katso tilastot kokonaisuudessaan Sukunimi-info-sivuilta.

Lähde: Sukunimi-info

Mainos

6 KOMMENTIT

    • Korhonenhan on jo jonkin aikaa ollut Virtasen edellä. Mutta että Kakkisen suku sammuu, se on sääli. Mutta jäähän nimi kuitenkin historian kirjoihin, eikä ole pelkästään sukututkijoiden herkän vainun varassa että Kakkisia oli joskus olemassa.

      Ja onhan aina mahdollista että tulevaisuudessa joku ottaa nimen uudelleen käyttöön, ja mikä parempaa, yhdistää sen vielä toiseen sukunimeen. Olisihan vaikkapa sateenkaaripoikaperheen sukunimenä Kakkinen-Lerssi, suorastaan edustusluokkaa.

  1. Suomessa on tosiaan valtava määrä vietnamilaisia. Yli 30 v. Suomessa eivätkä vielä ole integroituneet, hyvin harva toisenkaan polven vietnamilainen edes puhuu suomea.

  2. Milloin maahantunkeutuja muuttuu maahanmuuttajaksi?
    Vaikka puuro olisikin paskaa tai mämmiä niin yleistyykö nimi Ahmatti?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.