Näin Helsingin poliisi valmistautuu itsenäisyyspäivään

3

Kysyimme Helsingin poliisin ylikomisario Seppo Kujalalta, miten poliisi on valmistautunut tulevan itsenäisyyspäivän tapahtumiin.

Kujalan mukaan nyt valmistaudutaan hyvin samaan tapaan kuin parina viimeisenäkin vuotena. Poliisi on valmistautunut kansallismielisten 612-nimellä kulkevan soihtukulkueen järjestyksenpitoon. Poliisi on tänä vuonna saanut ilmoituksen myös vasemmistolaisten kulkueesta. Poliisi pyrkii pitämään ääripäät erossa toisistaan.

Eri kokoontumisista tai mielenilmauksista on poliisille tehty tähän mennessä Helsingin osalta muutama ilmoitus, joten edellä mainittujen lisäksi on tiedossa myös muita, pienempiä tapahtumia. Kujala muistuttaa, että lain mukaan ilmoitus on tehtävä viimeistään kuusi tuntia ennen tapahtumaa, joten uusia ilmoituksia saattaa tulla vielä ihan viime tingassakin.

Odotettavissa on, että eri kokoontumiset keräävät ihmisiä Helsinkiin muualtakin Suomesta. Tavallisen kaduntallaajan ei silti tarvitse olla huolissaan turvallisuudestaan.

– Kun pitää oman harkintakyvyn mukana ja pysyy erossa kahnauksista, on kaduilla turvallista liikkua, Kujala opastaa.

Kujalan mukaan poliisi tulee estämään kulkijoilta pääsyn alueille, joissa on vaara joutua esimerkiksi mahdollisen ääripäiden yhteenoton keskelle.

Erilaisten kansalaisten kokoontumisten lisäksi poliisia työllistävät myös presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotto sekä muut viralliset tapahtumat.

Helsingissä itsenäisyyspäivänä työvuorossa olevien poliisien kokonaisvahvuutta Kujala ei paljasta. Kuitenkin toimitaan tavallista päivää selvästi vahvemmalla miehityksellä.

– Maakunnista on poliiseja tulossa Helsinkiin töihin tänäkin vuonna.

Ylikomisario Kujala ei ota kantaa siihen, minkä ryhmien edustajat ovat aiempina vuosina erityisesti kunnostautuneet itsenäisyyspäivänä häiriköinnissä, vaan toteaa neutraalisti, että häiriökäyttäytymiseen puututaan, tuli se miltä taholta tahansa.

On olemassa tiettyjä henkilöitä, jotka aiheuttavat häiriöitä vuodesta toiseen. Otimme esiin, että voitaisiinko nämä henkilöt ottaa ennaltaehkäisevästi kiinni jo etukäteen. Kujala vastaa, että periaatteessa sekin on mahdollista, mutta käytännössä kiinniottaminen edellyttää sitä, että henkilö on paikan päällä ja osoittaa omalla toiminnallaan sen, että häiriökäyttäytyminen tulee olemaan todennäköistä.

– Ketään emme mene kotoa sängystä hakemaan, Kujala toteaa.

3 KOMMENTIT

  1. Vasemmisto Siat aiheuttavat suvakki Sikojen kanssa ainoat ongelmat. Taas idiootit naamioituvat ja heittelevät pommeja ja poliisi steppaa paikallaan. Mikään ei muutu ennen kuin nämä rikolliset laitetaan aisoihin ja rautoihin.

  2. Vihervassareiden varalta onkin hyvä valmistautua.Sen verran holtitonta porukkaa että saattavat tehdä mitä tahansa.

  3. ””Pysyy erossa kahnauksista”, sanoo polpo, joka laittoi äärivasemmistolaisen anarkisti lihapullan vapain käsin ja Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen ruotsalaisen jäsenen ympäriämpäri raudoitettuna samaan maijaan ”epähuomiossa”. Polpon ”varmistin” ehkä voi vielä pysyä hakasen takana 6.12.2017 sen suhteen, ettei ainakaan ihan suoraan Sutena karata 6.12. -kulkueen isänmaallisten lippulinnojen ja soihdunkantajien kimppuun mellakkapoliisin täysimittaisella ”käytännönharjoituksena” ”natsittamalla” tavalliset suomalaiset kunnon veronmaksajat, jotka haluavat kunnioittaa syntymämaansa syntymäpäivää suomalaisen vuodenkierron eräänä pimeinpänä päivänä, mutta sydämessä palaen kirkkaampi valo ja lämpö kuin juhannusyönä mökkirannassa. Suomen itsenäisyyspäivää voi pitää poikkeuksellisena ehkä sen vuoksi, että silloin kaiketi valtaosa suomalaisista viettää tämän suuren pyhäpäivän selvinpäin lukuunottamatta turmeltunutta eliittiämme, joka kippaa kuohuvaa juhlien presidentilinnassa maan kerman voimin hapanta suhdettaan itsenäiseen Suomeen, joka on kuin kivi EU-Federalistien kengässä.
    Kiitos Teille Suomen Sotaveteraanit!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.