Helsingin kaupungin alueella rajoitetaan ilmailutilaa itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien ajan

3
Helsingin kaupungin alueella on itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien ajan ilmailukielto, joka alkaa 6.12.2017 klo 4.00 ja kestää saman päivän iltaan klo 22.00 asti. Kaikki ilmailu on kielletty kieltoalueilla.

– Ilmailukielto koskee yleisilmailua. Toisin sanoen kannattaa ottaa huomioon, että kielto koskee perinteisillä ilma-aluksilla tapahtuvan lentämisen lisäksi myös miehittämättömiä ilma-aluksia ja lennokkeja, muistuttaa ylikomisario Sami Hätönen Poliisihallituksesta.

Luvattomasta kieltoalueella lennättämisestä tai lentämisestä ilmatilan rajoitusajankohtana voi syyllistyä ilmailulain rikkomiseen ja vakavammissa tapauksissa rikoslain rikkomiseen.

– Ilmatilan rajoitus on välttämätön, sillä kaupunkialueella liikkuu poikkeuksellisen paljon ihmisiä ja lisäksi poliisilla on tapahtumien aikana käytössä useita miehittämättömiä ilma-aluksia. Kyse on viime kädessä kaupungilla liikkuvien turvallisuudesta, Hätönen mainitsee.

Trafi on tehnyt päätöksen ilmailukiellosta poliisin pyynnöstä 6.11.2017. Päätös on nähtävissä nettisivuilla osoitteessa https://www.ais.fi/ais/aipsup/Sup/S2017/EF_SUP_2017_163_en.pdf.

Trafi voi myöntää erityisistä syistä luvan ilmailuun kieltoalueella. Kausilupaa tulee hakea Trafilta viimeistään 7 arkipäivää ennen aiottua toiminnan aloitusta kieltoalueella ja yksittäiset luvat tulee hakea viimeistään 3 arkipäivää ennen aiottua toiminnan aloitusta kieltoalueella. Lisää tietoa ilmailukieltoalueista ja lupien hakemisesta löytyy Trafin sivuilta: https://www.trafi.fi/ilmailu/lennonvarmistus_ja_ilmatila/ilmailu_kieltoalueilla

Karttakuva ilmailukieltoalueesta:

Kuva ilmailukieltoalueista Helsingin alueella 6.12.2017

Lähde: Poliisi

Mainos

3 KOMMENTIT

  1. Valtakunnan eliitti pelkää aineellisesti rikkaan elämänsä puolesta, koska näitä maanpettureita on odottamassa EU:n hillotolppa Brysselissä. Sen sijaan tässä kurjistuvassa maassa, jossa tavikselle tarjotaan sellaista ”rikkautta”, josta ei olisi ollenkaan väliksi, koska juhlakalu -kaupungissakin säädettäneen sellainen lihakattilalaki, että New Yorkin Torakatkin muuttavat tänne sankoin joukoin kunhan Suomen laukunkantajajoukkojen meripelastusosasto kauhoo kaiken syömään kykenevän Atlantin aalloilta lillumasta.

  2. Kieltohan on asiassa kuin asiassa tehokas kuin perkele, sillä terroristit ja rikollisethan tunnetusti noudattavat kieltoja…

  3. Taitaa tulla kunnon mylly kunhan antipaskat ja vasurisuvakit alkavat sikailemaan.
    Tästä juhlasta puhutaan vielä pitkään.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.